Grani Big Band minikiertueella

Kuvat: Martti Koljonen

21.11.2019 19:14


Grani Big Band, joht. Marko Vasama

Kolme konserttia viikon välein, kaikki sopivalla etäisyydellä Vuosaaresta. Porvoo, Kauniainen ja Nikkilä sijaitsevat kaikki alle 50 kilometrin päässä kodistamme. Grand, Nya Paviljongen ja Topelius-Sali ovat mukavan kokoisia ja akustiikaltaan kelpo saleja. Grani Big Band oli houkutellut kiertueelle mukaan kaksi solistia, Jay Kortehiston ja Elinan Virtasen.

Jay on solisteista tutumpi. – Oma bändi The Bones on bilebändi, Ricky Tick Big Band tekee viimeisiä keikkojaan, oma levy jossa mukana Pope Puolitaival ja Perinnejazzin pyörittämä Uusi Radion Rytmipojat. Kaikki ovat hieman erilaisia ja lisäksi olen saanut tehdä solistikeikkoja, viimeksi UMO:n kanssa, totesi Jay ennen keikkaa.

Jussi Junttila

Elina Virtanen kertoi, että Kauniaisiin hänet löydettiin big bandien SM-kisoista, jossa hän esiintyi voittaneen Roast Burn Big Bandin solistina.

Youtubesta Elinan nimellä löytyi lisäksi erinomaisia makupaloja yhdessä django-tyyppisen Modern Gypsy Jazz Caravan -yhtyeen kanssa.

Grani Big Band esitti instrumentaaleja, joissa solisteina toimivat svengaavasti soittanut Jussi Junttila tenorisaksofonilla ja lead-trumpetisti Albinus Borg loisteliaalla soundilla.

Bändin yhteissoitto toimii erinomaisesti. Myös Tuula Mäkiniemen alttosaksofonin leadsoitto oli hienoa kuultavaa.

Ohjelmisto rakentui sopivasti jazzin ikivihreiden ja jopa aivan uusien kappaleiden sopivaan sekoitukseen. Arlanda oli Jay Kortehiston uudelta levyltä.

Sanat biisiin on tehnyt Kanerva Pasanen ja sovitus Jayn itsensä tekemä, toisin kuin ohjelmaan oli painettu.

Elinan esikuva klassikkoleidien lisäksi on selvästi Diane Schuur, jonka ohjelmistosta oli hankittu peräti kolme sovitusta.

Mukava konsertti, jossa olisi saanut ainakin Uudessa Paviljongissa olla enemmän yleisöä. Tuli mieleen, että kannattaisiko lauantain varttuneemmalle väelle suunnatut konsertit aloittaa jo kuudelta. Konsertin kesto kun venyy helposti kahteen ja puoleen tuntiin väliajan ja ylimääräisen kanssa. Ylimääräisenä kuultiin solistiduon esittämänä Cheek to Cheek.

Grani Big Band feat. Elina Virtanen & Jay Kortehisto. Uusi Paviljonki, Kauniainen 16.11.2019.

GRANI BIG BAND, joht. Marko Vasama
Tuula Mäkiniemi ja Guy Willman (asax), Jussi Junttila ja Jaako Maunuksela(tsax) sekä Lauri Lehtovuori (bar)
Hannu Jokinen, Mikko Saavalainen, Joel Främling ja Jorma Karppila (tbn)
Albinus Borg, Juhani Reijonen, Markus Oksanen ja Jani Edström (tpt)
Komppi: Victoria Sergeenko (p), Peter Stråhlman (gtr), Jorma Katrama (b) ja Rabbe Hjelt (drm)

Konserttiyleisöä

Ohjelma:  
– Whirly Bird, I Loves You Porgy, Blue Skies, Do Nothin´Till You Hear From Me, Summertime, Arlanda, Moondance, Bad Bad Leroy Brown
Coffee Break
– The Maids Of Cadiz, We´ll Be Together Again, You Can Have It, Fly Me To The Moon, I Remember Clifford, Have You Met Mis Jones, Alright OK You Win.
Encore: Cheek to Cheek

J-E Nyströmin tekemän minivideon konsertista voit nähdä tästä.

Takaisin
Translate »