It ´s a real Stuff

Kuvat: Harri Aavaharju

14.03.2022 09:56


Iiro Rantala

Täytyyhän sunnuntainakin syödä ja mikä sen mukavampaa kuin yhdistää brunssi ja parin setin keikka hyvää musiikkia. Vegaanista ruokaa ja juurevaa musiikkia oli tarjolla Helsingin Korjaamolla. Orkesterin nimi on Stadin Stuff ja sen keulakuvana toimii Iiro Rantala. Ryhmän muut muusikot ovat Varre Vartiainen – kitara, Eeva Koivusalo – basso ja Roni Vartiainen – rummut.

Bändi

Usein bändit syntyy ajatuksesta jonkun päässä tai kun kaksi päätä lyödään yhteen. Rumpali Steve Gadd ja kosketinsoittaja Richard Tee tekivät niin 70–80 luvulla ja tuloksena oli Stuff-bändi.

Syntyi huikea määrä levyjä sisältäen letkeää svengiä, tiukkaa groovea ja legendaarisia soulfunk- kappaleita. Ne laittoivat jalat heilumaan ja lanteet vispaamaan tanssilattialla.

Studiomuusikot halusivat tehdä omaa musiikkia omilla ehdoilla. Stuffin jälkeen Steve Gadd jatkoi saman tyyppistä musiikkia myös omissa nimissään.

Iiro Rantala on koonnut yhteen kvartetin, jonka jäsenet ovat kuunnelleet tätä matskua ja poimineet sieltä helmet omaan soittoonsa. Iiro heruttelee omaan hersyvään tyyliinsä.

– Jokainen, joka ryhtyy rytmimusiikkia soittamaan, tavoittelee hyvää groovea. On sitten kyse jazzista, kirkonpolttohevistä tai juustoisesta pop-musiikista, hyvä groove on ykkösasia. …

Stuff oli bändi, jonka groove oli suorastaan ylimaallinen. Itseasiassa kaikki muu oli alisteista groovelle: soolot, sävellykset, melodiat, riffit… Stuffin groove ei saa sammua. Stadin Stuff haluaa tuoda sen takaisin.

Iiron kuulutuksista tunnistin kappaleet Way Back Home, Can´t Turn You Loose, This Once for You, Always, Sometimes Bubba Gets Down, Do You Want Some of This ja Bob Dylanin Watching the River Flow.

Soitto oli sujuvaa ja bändillä on luvassa keikkoja mm. Myyrmäen uudessa Lobby -klubissa. Korjaamon brunssit jatkuvat kerran kuussa ja joku festarikeikkakin on luvassa.

Pariin kappaleeseen liittyi mukaan yllätyssolisti Jukka Perko, joka ehti kertoa Viapori Jazzin ohjelman olevan kohta julkaisua vaille valmis.

Hyvään musaan ei tarvita muuta kuin kolme sointua, joskus voidaan edetä avosoinnulla ja hyvällä maulla joku kierto sopivaan paikaan.

Kun komppi groovaa niin siihen päälle voi rakentaa soolon jos toisenkin. Jokainen muusikko sai soolotilaa ja yleisö nautti kuulemastaan. Hallelujaa tämä toimii myös sunnuntaisin!

Stadin Suff Korjaamolla 13.3.2022

Takaisin
Translate »