Levynjulkkarikeikka Sointi Jazz Orchestralta

Kuvat: Harri Aavaharju striimista

03.12.2020 18:07


Sointi Jazz Orchestra

Joulukuu alkoi suoralla lähetyksellä Musiikkiteatteri Kapsäkistä. Sointi Jazz Orchestra oli kokoontunut striimikeikan merkeissä soittamaan Rasmus Soinin Kolibri-levyn materiaalin läpi viimeistä kertaa kuluvana vuonna. Kuusi kipaletta, 17 muusikkoa ja säveltäjäkapu täyttivät lavan yrittäen parhaansa mukaan säilyttää turvaetäisyydet.

Sektio

Trumpettien eteen oli jätetty tilaa, vaikka ilmavirralla kellosta ei juurikaan ole nopeutta. Sitä voi muuten kokeilla yrittämällä puhaltaa kynttilän sammuksiin trumpetin läpi.

Ilta käynnistyi valssilla ja Aleksis Liukon pianosoololla. Kappaleiden säveltäminen on usein helpompaa, kun nimen keksiminen niille.

Albumin avausraidan nimi oli naseva Alku. Babbagessa päästiin jonkinlaiseen lattari-beat rytmiin. Irtonainen komppi tarjosi hienon pohjan Mikko Haanpään pasuunasoololle. Lisäväriä tuttipaikkoihin toi käyrätorvi ja huilut.

Rasmus kertoi, että oli hienoa saada nyt näitä kappaleita tallennettua. Niitä on soitettu jo useamman vuoden ajan keikoilla.

Kaupunki-impressiot aloitti Oskari Siirtola bassolla. Hänellä on sormissaan hyvä soundi. Teos oli jatkumo pieniä tunnelmapaloja, jotka olisivat voineet toimia taustamusiikkina dokumenttielokuvalle kesäisestä Helsingistä. Näitä elokuvia ei taideta enää tehdä. Kässäri voisi edetä esimerkiksi, auringon nousu – hektinen kiire töihin – torilla  – terassin kautta kotiin – purjeveneet ja auringon lasku.

Pitkällä pianointrolla käynnistyi Jyrä, joka koostui kahdesta barskassa ja tuubasta. Nyt oli asfalttimiehet hommissa ja Pekka Seppäsen isossa fonisoolossa oli mukavasti törinää. Komppi eteni kuin höyryjyrä. Sointumaailmaa oli mehustettu amerikan herkuilla. Aikamoinen tuttipaikka lopussa.

Kahden fonin sooloilema Kolibri rauhoitti tilannetta. Big bändin mukellus taustalla on aina hauskaa. Kevyttä oli kolibrin lento. Tomi Nikun soittoa olen ihaillut ennenkin. Rohkeaa ja heittäytyvää hyvällä äänen kvaliteella keikan päättäneessä Skriptissa.

Kuten orkesterista on sanottu – uniikki soundi – mielenkiintoiset biisit – solisteja enemmän, kuin soolotilaa.

Biisit:
1) Alku
2) Babbage
3) Kaupunki-impressio
4) Jyrä
5) Kolibri
6) Skripti

Kaikki kappaleet on säveltänyt Rasmus Soini ja ne löytyvät yhtyeen uudelta Kolibri-albumilta.

Sointi Jazz Orchestra

Puupuhaltimet: Petteri Hietamäki, Sami Leponiemi, Frans Thomsson, Janne Saarinen ja Pekka Seppänen
Trumpetit: Kalevi Louhivuori, Tomi Nikku, Joona Kilponen ja Jasmin Afaneh
Käyrätorvi: Alexis Routley
Pasuunat: Mikko Haanpää, Panu Luukkonen ja Aaro Huopainen
Tuuba: Kenneth Ojutkangas
Komppi: Aleksis Liukko (piano), Oskari Siirtola (basso) ja Joona Räsänen (rummut)

 

Takaisin
Translate »