”Porteria Biancalla”

Kuvat: Martti Koljonen

07.10.2018 11:07


Bianca Morales

Bianca Morales ja The Petrescu Jazz Trio tarjosivat 6.10 Kauniaisten Uudella Paviljongilla hienon Cole Porter -illan. Noin 250 musikaalien ja elokuvamusiikin ystävää saivat nauttia parhaita paloja mestarin valtavasta tuotannosta. Biancan avaus, että yhtye esiintyy ensi kertaa yhdessä ja hän harjoitteli päivällä lähes kaikki kappaleet prima vistana, ei tuntunut uskottavalta.

Mutta, kun rautaiset ammattilaiset ovat asialla, kaikki on mahdollista! Jo 1980-luvulla maineeseen noussut monipuolinen Bianca Morales voitti MTV:n Kevään Sävel -kilpailun vuonna 1984 ja on siitä lähtien kuulunut artistiemme kärkikaartiin. Ihana Bianca juonsi sujuvasti illan molemmilla kielillä.

Pianistivirtuoosi Marian Petrescua ei ole suotta verrattu Oscar Petersoniin. Jälleen kerran hänen vikkelät juoksutuksensa ja taiturimainen koskettimien hyväily hurmasivat paikallaolijat. Vaikka romanialaissyntyiset veljekset Marian ja basisti Mihail eivät ole identtisiä kaksosia, on heidän yhteistyönsä saumatonta. Sanoja ei tarvita, pieni kulmanrypistys riittää, kun vuoro vaihtuu. Melkoisia velikultia ja loistavia pelimanneja molemmat.

Trion rumpalina komppasi Rabbe Hjelt tyylikkäästi. Grani Big Bandin puheenjohtaja ja puuhamies on myös laaja-alainen rumpali. Erikoisen iskevää oli hänen tiukka tykityksensä nopeissa swing-numeroissa. Kitaristi Fred Ahlberg oli minulle uusi tuttavuus. Kokeneen all-round-muusikon kitara vakuutti niin säestyksessä kuin sooloissakin.

A Tribute To Cole Porter 6.10. 2018, Kauniaisten Uusi Paviljonki

Bianca ja bändi

Esiintyjät: Bianca Morale – voc, Fred Ahlberg – gtr, Marian Petrescu – p, Mihail Petrescu –  b ja Rabbe Hjelt – dr.

Kappaleet:

1.       Setti: You´re The Top, I get a kick out of You, What is this thing called love, Night an day, I love Paris, Love for sale, My heart belongs to daddy ja You´d be so nice to come home to.

2.       Setti: Medley (Begine The beguine ja Show in love), I´ve got you under my skin, Just one of those things, It´s all right with me, You´d be so easy to love, Ev´ry time we say goodbye, It´s too darn hot ja I get a kick out of you.

 

 

Takaisin
Translate »