Sofia Finnilä Quartet Cafe Carusellissa

Kuvat: Jukka Laitasalo/Harri Aavaharju

02.04.2022 16:44


Sofia Finnilä Quartet

Cafe Carusellin merellinen ympäristö ja kaunis kevätilta oli houkutellut jälleen paikalle runsaasti perinnejazznälkäistä yleisöä tällä kerralla Legrand-teemalla. Michel Legrand muistetaan tuotteliaana elokuvasäveltäjänä ja kapellimestarina ja tietenkin myös loistavana pianistina, joka vannoi rakkauttaan jazzia kohtaan aina kun se oli mahdollista. Nyt oltiin liikkeellä kvartetilla, jossa pianoa soitti Elina Mäkiranta, bassoa Ape Anttila, pasuunaa ja cajonia Jay Kortehisto, joka myös lauloi. Varsinainen laulusolisti oli Sofia Finnilä.

Kahden laulusolistin käyttö toi mukavasti vaihtelua kahden setin keikkaan. Mies- ja naisäänet täydensivät toisiaan myös muutamassa yhteisnumerossa. Sofian laulutavassa yhdistyy suomenruotsalainen laulelmaperinne ja ranskalainen chanson herkällä tavalla.

Jay Kortehistosta on kehittynyt svengaavalla tavalla fraseeraava ja puhtaasti laulava crooner-tyyppinen laulaja, jollaisia ei kovin montaa maastamme löydy. Lisäksi Jayn pasuuna ui tässä seurassa kuin soljuvasti kuin Rapalan uistin. Jayn soitossa riittää rekisteriä ja notkeutta.

Ape Anttilan salainen pahe on kitaran soitto, jota hän kehittänyt yhdessä pääinstrumentin hallinnan kanssa. Erilaisia soundikombinaatioita saatiinkin aikaan useita ja siten vaihtelu virkisti. Oli hauskaa nähdä yleisön ikäjakauman laajuus.

Suomen PerinneJazz ryn puheenjohtaja Jukka Laitasaari oli paikalla kolmen sukupolven edustuksella ja hän sai eturivin paikaltaan otettua juttuun pari valokuvaa. Jazzrytmit kiittää Jukkaa ja toivottavasti Jukan kuvia saadaan jatkossakin liittää konserttiraportteihin.

Keikat Café Carusellissa alkavat puoli seitsemän aikaan, mutta kokemus on osoittanut, että parhaat paikat täyttyvät jo kuuden kieppeillä. Odotteluajan voi käyttää hyödyksi nauttimalla vaikkapa muhkeita korvapuusteja tai jotain tarjolla olevia suolaisia herkkuja.

Carusellin/Perinnejazz ryn keikkakalenteri löytyy TÄSTÄ

Biisilista:
Watch what happens
The years of my youth
The windmills of your mind
The way he makes me feel
After the rain
I will wait for you
What are tou doing the rest of your life
(Du är det vackra jag ser i mitt liv)
Jazz time
Once upon a summertime
One at a time
You must believe in spring
How do you keep the music playing

Encore: Route 66

Sofia Finnilä Quartet, Café Carusel, 1.4.2022

Takaisin
Translate »