Sointi Jazz Orchestra – Live Your Life Today

Kuvat: Harri Aavaharju, strrimista

06.02.2022 15:32


Sointi Jazz Orchestra

Sointi Jazz Orchestran keikka viime vuoden toukokuulta oli nautittavissa netissä viikon, parin verran. Kuuden biisin ohjelmisto oli alusta loppuun Maja Mannilan käsialaa. Kyseessä oli Majan ensimmäinen kosketus big band-sovituksen ja sävellyksen maailmaan. Singer-song writer on kyllä tuttu yhdistelmä, mutta harvoin kuulee, että tekijä sovittaa omat biisinsa isolle orkesterille. Majan tapa kirjoittaa ja esittää on raikasta ja ennakkoluulotonta.

Katsekontakti

Majan kotisivu kertoo: Maja Mannila on vaikuttava nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Yhtyeensä kanssa hän esittää omia, englanninkielisiä kappaleita, jotka ovat tyyliltään sekoitus r’n’b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa.

Todellakin. Keikka oli hauskanpitoa ja se onnistui hienosti, vaikka yleisön välitön palaute tilanteesta johtuen puuttuikin. Tästä jäi nälkää odottaa livekeikkaa. Viimeisen kappaleen yhteislaulu Live Your Life Today täpötäydellä klubilla oli nyt koettava ja elettävä mielikuvituksen siivin. Mutta jonain päivänä…

Fonisektion muusikot ovat sitä nuorta soittajapolvea, jotka eivät vielä kuulu omaan nimirosteriini, joten koko ryhmälle ja sen solisteille yhteinen iso käsi. Trumpetisti Kalevi Louhivuori sai soolotilaa kahdessakin kappaleessa, toisessa flyygelitorvella vuorotellen Majan laulun kanssa. Mainintaa ansaitsivat myös basisti Oskari Siirtola ja pianisti Aleksis Liukko.

Konsertin toteutus oli kelpo niin äänen kuin kuvan puolesta. Hienoa että se sai uusinta esityksen. Olkaa tarkkana, jos SJO ja Rasmus Sointi palaavat asiaan, viimeistään kun päästään siihen liveen!

Sointi-klubi
– Up & Down from Musiikkiteatteri Kapsäkki, Helsinki (28.5.2021) Maja Mannila – voice, compositions

SOINTI JAZZ ORCHESTRA Rasmus Soini – conductor Woodwinds: Petteri Hietamäki Sami Leponiemi Frans Thomsson Janne Saarinen Pekka Seppänen Trumpets: Kalevi Louhivuori Tomi Nikku Joona Kilponen Jasmin Afaneh Horn: Hannes Kaukoranta Trombones: Mikko Haanpää Aarni Häkkinen Panu Luukkonen Tuba: Kenneth Ojutkangas Rhythm section: Aleksis Liukko – piano Oskari Siirtola – double bass Joona Räsänen – drums

 

Takaisin
Translate »