Sunday Night Live – huikeaa menoa Keravalla!

Kuvat: Puolustusvoimat / Joonas Linna

08.11.2021 21:24


Kohtalokas Samba

Varusmiessoittokunnan aliupseerioppilaat panivat haisemaan Keravan Keuda-talolla sunnuntai-iltana. Niukasta mainosbudjetista huolimatta somea seuraavat löysivät perille ilahduttavan runsaslukuisasti.

Nelisenkymmentä aamua on tällä ikäluokalla jäljellä kotiutumiseen ja eilisestä päätellen lähes vuoden yhdessäolo on kulunut nopeasti. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Ikäluokka toisensa jälkeen, vuoden päästä 35 vuotta täyttävä Varusmiessoittokunta, on tehnyt konsertteja hyvällä meiningillä.

Varusmiessoittokunta

Teemat ja kokoonpanot konserteissa vaihtelevat, ja kun osaamista ja näyttämisenhalua löytyy, niin yleisö otetaan konserttisaleissa, kirkoissa kuin paraatikentällä.

Sunnuntain livekeikkka oli koostettu ilman sen suurempia teemoja miettimättä. Frank Sinatrasta Stevie Wonderiin, Queenista Eaglesiin, Loiria, Annika Eklundia ja Earth Wind Firea. Ja paljon muuta.

Solistit ja kaput vaihtuivat. Juonnot tulivat vitsien säestyksellä. Valot ja äänet oli toteutettu omien miesten voimin ja koko show oli runsaan tunnin tiukka paketti.

Muusikoista mieleen jäi sousafonin soittajan funk-basso Funk Attackissa kera trumpettisoolon, ja kaunis ja laulava alttosaksofonisoolo Markku Johanssonin sovittamassa Rakasta Kärsi ja Unhoita-tangossa.

Riehakas Kohtalokas Samba räjäytti tunnelman kattoon kauniiden balladien ja haikeiden hittien jälkeen. Koko komppisektio kera runsaan lyömäsoitinryhmän ansaitsee erityismaininnan.

Saksofonisektiota täydensi päällikkökapellimestari, musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi.                – On tosi kiva päästä välillä soittamaan. Päällikön homma kun on välillä aika paperin makuista.

Isänpäivänä on luvassa räiskyvä ProG-konsertti Kangasalalla ja vielä ennen kotiutusta kynttiläkonsertteja kauneimpien joululaulujen parissa Hattulan kirkossa.

Biisilista

 

Takaisin
Translate »