Trion musiikki laventui sujuvasti isolle orkesterille

Kuvat: Matti Laipio striimistä

23.02.2021 18:27


Aki Rissanen UMO:n vierailijana

Aki Rissanen Trio on suomalaisten yhtyeiden valioluokkaa. Se on myös saanut englantilaisen Edition-yhtiön julkaisemien levyjen ja ulkomaisten esiintymisten ansios kansainvälistä arvostusta. Nyt trion kolmen tuoreimman levyn kappaleista osa on sovitettu big band-muottiin.

Nämä uudet versiot olivat kuuluvilla UMO Helsinki Jazz Orchestran Kaapelitehtaalta striimatusta konsertista., jossa orkesteria johti sovitukset tehnyt Mikko Hassinen. Osa sovituksista oli pitkälti trioversioiden ehdoilla toteutettuja, joissa orkesteri lähinnä soitti trion taustana.

Mutta mukana oli myöskin Rissasen sävellyksistä pidemmälle jalostettuja toteutuksia, joissa orkesterin rooli oli hallitsevampi. Yleisesti ottaen tuloksena oli hyvin toimivaa musiikkia, jossa orkesterin monille puhaltajille avautui soolotilaa.

Paikoin hyvinkin briljantisti soittanut Rissanen oli luonnollisesti itse konsertin pääsolisti täydentäen sointikuvaa pikkusyntsikallaan. Myös trion basisti Antti Lötjönen samoin ansaitusti hyvin soolotillaa. Trion vakisoittajan Teppo Mäkysen tilalla rumpalina oli Anssi Tirkkonen, joka hänkin hoiti hyvn tonttinsa.

Konsertin tekninen toteutus (kuva, ääni & valaistus) oli myös teknisesti onnistunut UMO:n oman henklilökunnan voimin. Äänestä näet vastasi UMO:n rumpali Markus Ketola ja monikameraohjauksesta tuottaja Valtteri Pokela.

Konsertti on nähtävissä 26. 2. asti. Pääsy löytyy UMO:N kotisivujen kautta.

Aki Rissanen & UMO Helsinki Jazz Orchestra Kaapelitehtaalla

 

 

Takaisin
Translate »