Tuusulanjärvi Big Band joulutunnelmissa

Kuvat: Harri Aavaharju

09.12.2021 16:38


TJBB

Joulukuuta ehti kulua kahdeksan päivää ennen kuin kalenterista löytyi ensimmäinen joulukonsertti. Ulkona pakkasta oli 15 astetta, mutta Järvenpää-talon Sibelius-salissa oli aistittavissa lämpöä, kun sinne oli kokoontunut Tuusulanjärvi Big Bandin ystäviä runsaslukuisesti.

Big bändille on sovitettu joululauluja moneen genreen. Konsertissa kuultiin mamboversio Petteri Punakuonosta, pehmeä swing Santa Claus Is Coming to Town, balladiversiot Christmas Time Is Here ja White Christmas. Child Is Born sopi nimensä puolesta hyvin ohjelmistoon ja sen tulkitsi kauniisti flyygelitorvella Mikko Pettinen. Muita instrumenttisooloja kuultiin pianisti Anssi Petakselta ja kitaristi Kari Lemiseltä. Hannu Thoren takasi rullaavan kompin yhdessä basisti Ilkka Hopian kanssa.

Orkesterinumeroita täydensi kaksi laulusolistia. Tünde Mäkäräinen ja Tuula Krzywacki, jotka palauttivat mieleen laulujen tarinat.  Tünden tumma ja Tuulan heleä ääni sopivat valittuihin kappaleisiin ja yhteistyö orkesterin kanssa oli onnistunutta.

Biisilista

Konsertti huipentui laulusolisteista, leadtrumpetisti Arto Alaspäästä ja kapellimestari Petri Krzywackista kootun kvartetin kahteen numeroon. Green Dale Fourin esitys palautti mieleen, miksi Arto on toiminut yli 600 äänilevyn taustalaulajana, hieno bassoääni.

Petrin laulutapa täydentää hyvin yhtyeen soundia, mutta kelpaisi mainiosti myös sellaisenaan soolonumeroonkin.

Yleisö poistui hyvillä mielin takaisin pakkaseen. Tästä on hyvä aloittaa jouluvalmistelut.

Tuusulanjärvi Big Band:
Conductor: Petri Krzywacki
Vocals: Tünde Mäkäräinen, Tuula Krzywacki
Reeds: Juhani Romppanen, Eeva-Liisa Kosonen, Reijo Mäkinen, Harri Mäkilä, Juha Tolsa
Trb: Pelle Näätänen, Timo Pyörny, Tom Falck, Jouko Antere
Trp,: Arto Alaspää, Mikko Pettinen, Rauno Hoikkala, Pertti Ahokas
Rhythm: Anssi Petas, Kari Leminen, Ilkka Hopia, Hannu Thoren

 

Takaisin
Translate »