Jukka Perko Tritone kiertueella

Kuvat:

13.02.2018 09:58


Jukka Perko Tritone Goes Dizzy

Suomen arvostetuimpiin jazzartisteihin kuuluva saksofonisti Jukka Perko lähtee Jazzliiton kiertueelle mukanaan timantinkovana rytmisektiona lukuisissa eri yhtyeissä tunnetut basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Kiertueella kuullaan materiaalia trion debyyttilevyltä Dizzy, jossa Perko käsittelee ensi kertaa Dizzy Gillespien musiikkia ja tekee samalla kauan kaivatun paluunsa bebop-perinteeseen. Taustalla kulkee myös uskomaton tarina huittislaisen maanviljelijäperheen lapsen päätymisestä maailmankuulun jazzlegendan yhtyeeseen, jonka riveissä Perko kiersi kahden vuoden ajan vuosina 1987-88.

Dizzy-albumia ei kannata erehtyä luulemaan nostalgiaprojektiksi. Väkevä triokokoonpano ottaa ilon irti klassikkosävellyksistä tuoden niihin oman näkemyksensä ja osoittaen, että paras jazz on aina omassa ajassaan elävää, aktiivista taidetta. Bändin sovitukset ovat luontevia, svengaavia, ja loisteliaan kolmikon keksiliäisyydellä marinoituja.

– Kyse ei ole siitä, mitä Dizzyn musiikki merkitsee meille, vaan mitä uutta itsestämme ja elämästämme voimme antaa siihen, Perko toteaa.

– Lisäämme yhden palasen jazzmusiikin valtavaan mosaiikkirakennelmaan, ja tuomme julki oman äänemme ja näkemyksemme. Dizzyn musiikki elää sisälläni, joten oli tärkeää saada Antti ja Teppo mukaan aktiivisiksi tekijöiksi ideoimaan ja luomaan tätä musiikkia yhdessä. Periaatteessa minun olisi ollut helppo lykätä tähän musiikkiin tarttumista ikuisuuksiin, mutta ajattelin ajan olevan kypsä nyt jos koskaan, kun Dizzyn syntymästä tuli juuri kuluneeksi 100 vuotta ja omasta debyytistäni Dizzyn bändissä 30 vuotta

Keväällä 2018 Suomen Jazzliitto tukee Jukka Perko Tritonen lisäksi Njet Njet 9:n ja Vapaiden Äänten tuplakiertuetta, ja tuottaa itse Jussi Lehtonen Bandin ja Kaisa’s Machinen kiertueet. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen.

Jukka Perko, saksofoni, Antti Lötjönen, basso, Teppo Mäkynen, rummut

pe 16.3. Espoo, Tapiola Garden
su 18.3. Oulu, Vanhan Paloaseman Baari
ma 19.3. Tornio, Musiikkitalo
ke 21.3. Tuusula, Krapin Paja
to 22.3. Jyväskylä, Poppari
pe 23.3. Joensuu, konservatorion sali
la 24.3. Iisalmi, Ravintola Raatihuone
su 25.3. Savonlinna, Ravintola Wanha Kasino
ma 26.3. Kotka, Ravintola Kairo

 

Takaisin
Translate »