Jussi Lehtonen Band Jazzliiton kiertueella

Kuvat:

06.02.2018 09:48


Jussi Lehtonen Bsnd

Rumpali-säveltäjä Jussi Lehtosen luotsaama kokoonpano Jussi Lehtonen Band esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella ympäri Suomen 20.2.–9.3. Peräti 11 paikkakunnalla esiintyvän yhtyeen riveissä kuullaan Lehtosen lisäksi neljää muuta kotimaista jazzin ykkösliigan soittajaa, pianisti Aki Rissasta, saksofonisti Joonatan Rautiota, kitaristi Teemu Viinikaista sekä basisti Jori Huhtalaa. Muun muassa Jyväskylään, Ouluun ja Saloon rantautuva kiertue on kokoonpanolle ensimmäinen näin mittava Suomen-kiertue.

Suomen eturivin rumpaleihin lukeutuva Jussi Lehtonen (s. 1977) on tunnettu moniulotteisena muusikkona, jolla syvällinen perinnetietous yhdistyy suvereeniin instrumentin hallintaan. Energisellä ja svengaavalla Lehtosella on runsaasti kokemusta erikokoisten yhtyeiden kanssa työskentelystä, ja hän onkin esiintynyt lukuisten kansainvälisten ja kotimaisten huippumuusikoiden kanssa. Esimerkkinä tästä on yhteistyö arvostetun amerikkalaissaksofonisti Dave Liebmanin kanssa, jonka kanssa Lehtonen, pianisti Aki Rissanen sekä Jori Huhtala julkaisivat vuonna 2014 projektin nimeä kantavan albumin, joilla kuultiin myös Lehtosen sävellyksiä ja sovituksia. Samana vuonna Lehtonen julkaisi levyn myös Koko Jazz Orchestran kanssa, jolle hän myös sävelsi materiaalia. Omien yhtyeidensä lisäksi Lehtonen soittaa muun muassa Eero Koivistoisen, Jukkis Uotilan ja Severi Pyysalon yhtyeissä.

Aktiivisesti oman sävellystuotantonsa kanssa työskennellyt Lehtonen on julkaissut tähän mennessä kolme soololevyä: vuonna 2009 albumin Firstborn, vuonna 2013 This Time sekä vuoden 2017 lopulla tuoreimman Move on. Uusimmalla, loppuvuodesta 2017 julkaistulla Move On -albumilla Lehtonen palaa saman kokoonpanon pariin kuin ensilevyllään, ja albumin materiaali onkin kirjoitettu juuri nämä muusikot mielessä. Nämä kotimaisen jazzmusiikin huiput, Joonatan Rautio, Teemu Viinikainen, Aki Rissanen ja Jori Huhtala yhdistettynä yhtyejohtaja Lehtoseen loihtivat yhdessä esille voimakkaita sävyjä ja intensiteettiä, jossa jokaisen soittajan vahvuudet pääsevät kauniisti esille.

 

Jussi Lehtonen, rummut ja sävellykset, Joonatan Rautio, tenorisaksofoni, Teemu Viinikainen, kitara, Aki Rissanen, piano, Jori Huhtala, kontrabasso.

 

20.2. klo 19 Kangasala, Kangasala-talo.
21.2. klo 19 Seinäjoki, Hotelli Alma.
22.2. klo 20 Jyväskylä, Poppari.
23.2. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema.
24.2. klo 21:30 Joensuu, Teatteriravintolan terassi. >
25.2. klo 19 Savonlinna, Wanha Kasino.

27.2. klo 19 Helsinki, Malmitalo.
28.2. klo 20 Kuopio, King’s Crown.
01.3. klo 19 Salo, Veturitallit.
02.3. klo 19 Espoo, Tapiola Garden

08.3. klo 19 Helsinki, Koko Jazz Club.
09.3.klo 19 Turku Jazz Festival, Logomo

Takaisin
Translate »