Kaisa’s Machine Jazzliiton kiertueella

Kuvat: Olli Sulin

27.03.2018 13:14


New Yorkin Manhattan School of Musicista valmistunut basisti Kaisa Mäensivu johdattaa kvartettinsa Suomen Jazzliiton kahdeksan keikan kiertueelle huhtikuussa. Jazzin pääkaupungin ilmapiiri kaikuu Mäensivun säveltämässä musiikissa.

Kehutussa kvartettikokoonpanossa mukana ovat Mäensivun ohella saksofonisti Max Zenger, pianisti Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski – kaikki kotimaisen nuoren jazzpolven luottonimiä. Kaisa’s Machinen debyyttilevy In the Key of Kjulkaistiin joulukuussa 2017 Eclipse Music -levymerkin kautta, ja nyt yhtye suuntaa mittavalle kiertueelle esittämään albumin musiikkia.

Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Hänen säveltämänsä musiikki on post bop -jazzia, jossa kuuluu vaikutteita New Yorkin nykyjazz-soundista. Kukin kokoonpanon neljästä muusikosta on omanlaisensa vahva persoona, ja yhtyeen kokonaissoundi on hienosti tasapainossa. Debyyttialbumi In the Key of K koostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys Some other April, josta levyllä kuullaan kvartettiversio Levels, palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.

“Kaisa’s Machine on puhtaasti jazz ja hyvä niin.” – Jazzpossu

”Energetic bebop that could have just easily wafted out of a hole-in-the-wall NYC bar.” – Ivana Ng, New York City Jazz Record

Albumi In the Key of K kuunneltavissa: http://spoti.fi/2HL5s41   

Kaisa’s Machine
Kaisa Mäensivu, kontrabasso,  Max Zenger/ Sampo Kasurinen, saksofoni, Mikael Myrskog, piano, Jonatan Sarikoski, rummut

 

Kaisa’s Machine kiertueella:
Ke 11.4. klo 19, Joensuu, Pakkahuone
To 12.4. klo 20, Oulu, Vanha Paloasema
Pe 13.4. klo 19, Kuopio, Lumitin sali
La 14.4. klo 20, Tallinna, Philly Joe’s
Ke 18.4. klo 20, Jyväskylä, Poppari
To 19.4. klo 19, Salo, Veturitallit
Pe 20.4. klo 19, Espoo, April Jazz Club, Tapiola Garden
La 21.4. klo 19, Turku, Logomo

 

Takaisin
Translate »