DDT Jazzband 62-vuotta – Still Going Strong

Kuvat: Martti Koljonen, Osku Rajala

30.08.2020 21:29


DDT Jazzband 2020 Granissa

Tänä syksynä 62-vuotta täyttävä Downtown Dixie Tigers alias DDT Jazzband jaksaa edelleen täysillä! Seuraava ”Swengin Vanhempien Valtiomiesten” keikka on Storyvillen terassilla ke 9.9. klo 19.00. Alusta lähtien mukana ollut leader Fred Andersson kertoi, että ”esiinnymme peruskokoonpanolla, mutta yhdellä klarinetilla, kun lava on hieman ahdas täydelle miehitykselle”.

Fred Andersson 2018 Pieksämäellä

DDT Jazzband koottiin alun perin 15.10.1958 kauppatieteen opiskelijoiden urheilupäivän viihteeksi. Television jazzohjelmien vetäjä Jaakko Jahnukainen keksi nimen Downtown Dixie Tigers ja pyysi nuorukaiset vierailemaan ohjelmassaan ”Nuorta jazzia”.

Yhtyeen nimi viittasi useimpien soittajien etelähelsinkiläiseen taustaan. Yleensä USA:ssa Down Town tarkoittaa kaupungin keskustaa. Ehkä nimi kuitenkin tuli tästä. Myöhemmin se lyheni tunnetun tuholaismyrkyn mukaan DDT Jazzbandiksi.

– Ensin oli haparoivaa harjoittelua, joka alkoi kehittyä Korkeavuorenkadulta vuokratussa kellarikämpässä. Harjoittelu oli enimmäkseen jammailua ja sovitukset mutu-pohjalta. Nuoteista tai kirjoitetuista arreista ei tietoakaan ja aineisto etsittiin saatavilta olevilta levyiltä.

– Keikat olivat alkuvuosina hakusessa ja ne harvatkin usein joko ilmaisia tai viinapalkalla. Hiton hauskaa kuitenkin oli niin keikoilla kuin harjoituksissa, muisteli Fred Andersson bandin alkutaivalta.

DDT Jazzband esiintyy Storyvillessä 9.9. kokoonpanossa, artikkelikuvassa vasemmalta: Ilkka Joronen (p), Raimo Näätänen (tbn), Niklas Andersson (tp, voc), Pentti Mutikainen (b), Thomas Rönnholm (dr), Pekka Mesimäki (bjo), Joonatan Rautio (ei mukana 9.9.) ja Fred Andersson (leader, cl).

Storyville, Museokatu 8, Helsinki, puhelin +358 50 363 2664
Tulevat ohjelmat löytyvät tästä.

Takaisin
Translate »