Eurooppalaisen viulujazzin helmiä

Kuvat: Jazzrytmit mediakirjasto

27.03.2021 18:55


Veikko Hakkarainen

Pianisti Veikko ”Veka” Hakkaraisen Salonkiorkesteri Valentino tarjoaa ti 30.3. klo 15.00 – 16.00 hienon jazzmatinean Helsingin Suomalaisella Klubilla. Paikka on kiinni, mutta konsertti on nähtävissä ja kuultavissa klubin kotisivuilta. – Konsertti sisältää pääosin 1930-1960 -lukujen evergreenejä, mukana muutamia eurooppalaisen viulujazzin helmiä, Veka lupaa.

Tällä kertaa Valentino esiintyy kvartettina, viuluissa huippulahjakkaat Lotta Pitkänen ja Silva Kallionpää sekä pianoa soittavan Vekan lisäksi hänen luottobasistinsa Jorma Katrama.

Legendaarisen hotelli Kämpin hengessä soitettavan konsertin on sovittanut ja orkestroinut maestro Veka itse 20-luvun salonkiorkestereiden tapaan ja sointiin. Tällaista musiikkia oli aikanaan kuulemassa kaupungin eliitti kuten Eero Erkko, Akseli Gallen-Kallela, Jean Sibelius, Juhani Aho ja Kaarlo Ståhlberg.

Salonkiorkesteri Valentino (sekstettinä)

Helsingin Suomalaisella Klubilla on nautittu tähän mennessä Vekan tarjoilemia jazzmatineoita jo 25 kertaa eri teemoista. Näissä on kuultu hänen täysin ulkoa soittamana 250 klassikkoa aina 1700-luvulta nykypäiviin saakka.

Viulu on vahvasti eurooppalainen soitin ja myös eurooppalainen viulujazz on maailman huippua. Sekstetti kokoonpanossa Valentinossa ovat soittaneet mm.  maamme kärkinimet Esa Pethman (sax) ja Seppo Olkkonen (cl).

Takaisin
Translate »