Hietalahti Soi lauantaina Aleksanterin teatterissa

Kuvat:

28.09.2021 14:48


Sinne Eeg on kansainvälisestikin arvostettu jazzlaulaja

Hietalahti Soi on uusi kaupunkifestivaali, jonka pääkonsertti on lauantaina 2. lokakuuta Aleksanterin teatterissa. Konserttiin kansainvälisen panoksen tuovat tanskalainen laulajatar Sinne Eeg ja ruotsalainen trumpetisti Karl Olandersson, jotka esiintyvät Teo Saartin johtaman UMO Helsinki Ensemblen solistivieraina.

 Sinne Eeg on ehtinyt 2000-luvulla luoda merkittävän kansainvälisen uran. Tähän mennessä yhdeksän albumia levyttänyt Eeg on esiintynyt Euroopan lisäksi Japanissa ja Kiinassa sekä Yhdysvalloissa, missä on tehnyt useita kiertueita esiintyen ja levyttäen siellä paikallisten kärkimuusikoiden kanssa. Kotimaassaan Tanskassa hän on saanut useita palkintoja ja Ranskassa arvostetun Prix de Jazz-palkinnon.

Karl Olandersson kysytty trumpetisti Ruotsissa

Nykyään 43-vuotias trumpetisti Karl Olandersson on ehtinyt soittaa lukuisissa erilaisissa kokoonpanoissa. Omien yhtyeidensä lisäksi hän on ollut mukana mm. Stockholm Jazz Orchestrassa ja Apocalyptic Brass Collectivessa. Kuusi jazzalbumia omissa nimissään tehnytta monipuolisena muusikkona tunnettua Karlia on myös tarvittu monissa kaupallisemmissakin orkestereissa ja studiomuusikkona. Esikuvikseen Olandersson on maininnut niin Louis Armstrongin kuin Wynton Marsalisin.

 Festivaalin taiteellisen johtajan trumpetisti Tero Saartin vetämässä UMO Helsinki Ensemblesa soittavat lisäksi tenorisaksofonisti Manuel Dunkel, pianisti Juho Valjakka, basisti Antti Ahoniemi ja rumpali Markus Ketola.

Konsertti alkaa klo 19 ja sen arvioitu kesto väliaikoineen on runsaat kaksi tuntia.

Takaisin
Translate »