Jazz Masters 2022 juhlakonsertti tulossa

Kuvat: NEA arkisto

07.03.2022 12:26


NEA Jazzmasters logo

Amerikkalainen NEA (National Endowment for the Arts) on jakanut vuotuiset palkinnot ansioituneille jazzmuusikoille ja alan toimijoille jo vuodesta 1982 lähtien. Tämänvuotiset palkinnot jaettiin hyvissä ajoin jo viime vuoden puolella.  Nyt palkittiin Stanley Clark, Donald Harrison Jr., Cassandra Wilson ja moneen kertaan Suomessakin käväissyt Billy Hart. 40-vuotisjuhlakosertti nähdään netissä, mutta edellisistä vuosista poiketen yleisöä pääsee myös saliin  – jos sattuu olemaan San Franciscossa.  Käytännön järjestelyistä vastaa SFJAZZ, jonka uudehko jazzkeskus ja konserttisali ovat kuulemma näkemisen (ja kuulemisen!) arvoiset.

Konsertti streemataan monilla eri alustoilla kuten arts.gov, sfjazz.org ja facebook. Myös suuri joukko radioasemia välittää tapahtuman, mm. WBGO ja Voice of America. Konsertti pidetään maaliskuun 31. päivänä alkaen klo 22.30 New Yorkin aikaa. Aikaeron ollessa 7 tuntia konsertin seuraaminen Euroopassa voi olla monelle hankalaa, jollei satu heräämään aamulla klo 5.30. Itse aion katsoa tapahtuman jälkikäteen arts.gov -sivustolta.  Neljässäkymmenessä vuodessa Jazz Masters-palkintoja on jaettu yhteensä 165.

Juhlakonsertin juontaa Dianne Reeves. Yli kahdenkymmenen esiintyjän joukosta löytyy palkinnon saaneiden lisäksi mm. Mark Turner, Chris Potter, David Sanchez ja Warren Wolf.

Konserttia edeltävällä viikolla arts.gov-sivustolla voi seurata vuoden Jazz Masters- palkinnon saajien haastatteluja (Meet the NEA Jazz Masters).

Kannattaa katsoa!

 

 

 

Takaisin
Translate »