John Zornin Simulacrum pistokeikalle Poriin toukokuussa

Kuvat:

19.04.2022 17:16


John Zorn levyttämässä 2017

New Yorkin keskeisiin avantgarde-muusikoihin jo vuosikymmeniä kuulunut saksofonisti-säveltäjä John Zorn saapuu toukokuussa Suomeen Simulacrum-urkutrion kanssa. Yhtyeessä soittavat urkuri John Medeski, kitaristi Matt Hollenberg ja rumpali Kenny Grohowski. Kokoonpanon ainoa esiintyminen on Porin Validi Karkia-klubin konsertissa 18. toukokuuta.

Yhdeksi kaikkein hurjimmista urkutrioista luonnehdittu Simulacrum julkaisi 2015 esiikoislevynsä Zornin Tzadik-merkillä. Levyn kaikki kappaleet olivat Zornin sävellyksiä, tosin Zorn itse ei tuolloin soittanut tuottamallaan albumilla.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Zorn on ollut New Yorkin downtown-suuntauksen keskeisiä muusikoita, joka on ollut mukana sadoilla levyillä 1973 alkaen. Hänellä on ollut lukuisia erilaisia kokoonpanoja, mm. Suomessakin käyneet Naked City ja Masada. Yksi hänen projekteistaan täällä oli Cobra, jossa hän 1984 johti suomalaista muusikoista koostunutta free-tyylistä kokoonpanoa.

John Medeski taas perusti 1990-luvun alusssa Medeski, Martin & Wood-yhtyeen, joka on tehnyt parikymmentä albumia esiintyen myös Pori Jazzissa kahdesti. Lisäksi hän on soittanut urkuja ja pianoa lukuisissa kokoonpanoissa tyylikirjon ulottuessa free jazzista gospeliin ja bluesiin. Zornin kanssa Medeskilla on myös ollut monenlaisia projekteja 1990-luvun puolivälistä lähtien.

Porissa Zorn ja Simulacrum esiintyvät Mies-Laulun talossa (Vapaudenkatu 10) Konsertti alkaa klo 19.00. Ennakot kukkesand@hotmail.com

Takaisin
Translate »