Korona ei ole nitistänyt kaikkea konserttitarjontaa

Kuvat:

21.10.2020 14:38


Sylvain Rifflet tarjoaa musiikkia keskiajan hengessä

Vaikka koronapandemia on peruuttanut tai siirtänyt lukuisia konsertteja, on ainakin Helsingissä lähiaikoina paljonkin musiikkitarjontaa. Näinä aikoina harvinainen ulkomainen vieras on ranskalainen saksofonisti ja klarinetisti Sylvain Rifflet, joka esiintyy Verneri Pohjolan kanssa duona sunnuntaina 25.10. Helsingin WHS Teatteri Unionissa.

Kaksikko esittää jaZZanti-sarjaan kuuluvassa konsertissa Riffletin viime vuonna ilmestyneen Trubadours-albumin ohjelmistoa, johon hän on yhdistellyt vaikutteita keskiaikaisesta musiikista modaalisen jazziin visionaan näkemys, miltä vanha trubaduurimusiikki kuulostaisi nykypäivänä. Pohjola, joka soittaa Trubadours-albumilla, esiintyy myös muutamissa Riffletin yhtyeen käynnissä olevan Baltian-kiertueen konserteissa.

UMO:n Great Voices alkaa

Myös UMO Helsinki Jazz Orchestralla on lähiaikoina useita konsertteja. Lauantaina 24.10. orkesteri käynnistää Savoy-teatterissa keväältä siirtyneen Great Voices-konserttisarjan. jossa Ed Partykan johtaman orkesterin solisteiksi tuodaan nimekkäitä ja nousevia laulusolisteja eri puolilta maailmaa.

Efrat Alony tulee Israelista

Sarjan avauksessa solistina on israelilainen jazzlaulaja-säveltäjä Efrat Alony, joka on valinnut ohjelmistokseen juutalaista kansanmusiikkia teemalla New Jewish Folk Songs. Sielukkaaksi tulkitsijaksi luonnehdittu Alony laulaa pääosin hepreaksi, mutta mukana on myös muutama englanninkielinen laulu.

Rajumpaa big band-jazzia UMO tarjoaa tiistaina 27.10. Vuotalossa kello 14. Tuolloin näet orkesteri esittää Buddy Richin orkesterin ohjelmistoa kapellimestarina Antti Rissanen. Liput vain kympin.

Orkesteri palaa perjantai-illaksi 30.10. Savoy-teatteriin. Tuolloin konsertin teemana on Greetings From New York ja ohjelmistona kaupungissa toimineiden maineikkaiden säveltäjä/sovittajien Thad Jonesin, Bob Brookmeyerin ja Jim McNeelyn aikaansaannoksia Ed Partykan valitsemina ja johtamina.

Torvet soivat Töölönlahdella

Blow!2020 – Soiva Töölönlahti -konserttisarja tuo puhallinmusiikin Helsinkiin lokakuun viimeisellä viikolla. Töölönlahden ympäristössä järjestettävissä ilmaiskonserteissa esiintyy yhteensä kahdeksan puhallinmusiikin kokoonpanoa, joiden tyylikirjo ulottuu klassisesta musiikista, jazziin, poppiin ja kokeelliseen musiikkiin.
Konserttipaikkoina ovat Temppeliaukion kirkko, Hakasalmen huvila sekä Keskustakirjasto Oodi.

Ladies First Big Band on Blow!2020-apahtuman esiintyjistä

Avauskonsertissa 28.10. Temppeliaukion kirkossa esiintyvät Töölö IV Kaartin Soittokunta ja Saksofonikvartetti Aava, kapellimestarina József Hárs. Seuraavana iltana Hakasalmen huvilassa on laulajatar Angelika Klas säestäjänään tuore jazzyhtye Watercolors.

Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa alkaa perjantaina 30.10. klo 16 big band-konsertti, jossa esiintyy neljä isoa kokoonpanoa: Rekola Street Band, Ladies First Big Band (klo 17:00), Roast Burn Big Band 18:30) ja Sointi Jazz Orchestra (20:00). Samassa salissa on tapahtuman päätöksena sunnuntaina 1.11. klo 18 esiintymässä tenorisaksofoniduo Tikka & Linnovaaara.

Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy, mutta koronatilanteen johdosta niihin otetaan rajattu määrä yleisöä. Konserteissa noudatetaan THL:n hygienia- ja terveyssuosituksia ja yleisölle suositellaan maskin käyttöä. Hakasalmen huvilan ja Oodin konsertteihin voi varata paikan etukäteen tapahtuman kotisivuilta.

Takaisin
Translate »