Merisatamanrannassa svengaa – Sarpila & Hovi Quartet

Kuvat: JR Mediakirjasto

06.09.2020 21:43


Antti Sarpila ja Seppo Hovi

– Café Caruselin vahva jazzsyksy jatkuu ”koronavarauksin” pe 2.10. klo 18.00. Stagelle nousee perinnejazzin ja swingin mestarit: Seppo Hovi (p, acc, juonnot), Antti Sarpila (cl, sop), Pekkis Sarmanto (b) ja Jartsa Karvonen (dr), lupaa tapahtuman tuottaja Pepe Teirikari (SPJ).

Sarpila-Hovi Quartetin muusikot ovat soittaneet säännöllisesti yhdessä jo 1980-luvun loppupuolelta alkaen. Kaikki soittajat kuuluvat suomalaisen perinnejazzin ykkösketjuun.

Antti Sarpila

Klarinetisti ja saksofonisti Antti Sarpila (s. 1964) on ollut tärkeimpiä traditionaalisen jazzin vaalijoita Suomessa jo neljä vuosikymmentä. Vuodesta 1990 alkaen Sarpila on julkaissut musiikkinsa omalla levymerkillä ja hurjalla tahdilla: katalogissa on jo yli kolmekymmentä levyä.

Levytysten kokoonpanona on ollut pääasiassa oma Antti Sarpila Swing Band, ja solistina on useasti vieraillut Johanna Iivanainen ja muitakin tunnettuja lahjakkaita laulajia, kuten Eino Grön. Vaikka Sarpila on erikoistunut jazzin varhaisiin tyylilajeihin, joista hän käyttää itse termiä “classic jazz”, hän esiintyy silloin tällöin myös modernimmissa yhteyksissä.

Seppo Hovi

Musiikkineuvos, pianisti ja televisiojuontaja Seppo Hovi (s. 1946) aloitti ainutlaatuisen viihdyttäjän uransa jo 1950-luvulla lastenradiossa ja jatkoi sujuvasti seuraavalla vuosikymmenellä eri kuunnelmissa. Hovi edusti menestyksellisesti Helsinkiä pohjoismaisissa kulttuurikilpailuissa jazz-pianossa vain 17-vuotiaana.

Päätoimiseksi muusikoksi ja musiikkitoimittajaksi hän siirtyi 80-luvun lopulla, toimien mm. useiden eri musiikkiohjelmien juontajana YLE:llä ja MTV3-kanavalla. Hovi vieraillut kapellimestarina useissa eri sinfoniaorkestereissa, kuten HKO:ssa, RSO:ssa ja Lahti sinfoniassa, johtaen konsertteja ooppera-aarioista swingiin. Jazzin saralla Hovi on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Antti Sarpilan, Pentti Lasasen ja Erik Lindströmin kanssa.

Pekka Sarmanto

Pekka ”Pekkis” Sarmanto (s. 1945) kuuluu ehdottomasti maamme jazzhistorian kannalta tärkeimpiin bassotaiteilijoihin. Harva basisti voi sanoa tuuranneensa Charles Mingusta Belgradissa tai jammailleensa Gil Evansin, Dizzy Gillespien ja Sonny Rollinsin kanssa. Sarmannon ura on johtanut häntä vuosien varrella kansainvälisille eturivin jazzareenoille Lontoota, Pariisia ja Montrealia myöten.

Suomessa hänet on valittu kaikissa äänestyksissä parhaaksi jazzbasistiksi 28 vuotta peräkkäin. Pekka Sarmanto on myös vuonna 1975 perustetun UMO Jazz Orchestran perustajajäseniä. Pitkän UMO-uransa aikana hän on loistanut hämyisissä parrasvaloissa kaikkien ulkomaisten huippumuusikoiden kanssa, jotka ovat Suomessa vierailleet. Sarmanto jäi eläkkeelle UMOsta vuonna 2007, mutta esiintyy edelleen aktiivisesti eri kokoonpanoissa mm. oman trionsa kanssa.

Jartsa Karvonen

Jartsa Karvonen (s. 1955) on kysytty suomalainen rumpali ja rumpujen soiton opettaja.  Hän on tooiminut vuodesta 1984 lähtien pääasiallisesti studio- ja freelancermuusikkona. Karvosta voi kuulla noin 5000 äänilevyraidalla jazzista kotimaisen populaarimusiikin suosituimpiin tähtiin. Lisäksi hän on soittanut teatteriproduktioissa ja TV:ssä.

Vapaa pääsy!

Pöydät lähimpänä orkesteria ovat varattuja ruokailijoille, pöytävaraukset 09-622 4522. Suosittelemmekin illallisen nauttimista bändi-illan aikana: Caruselin monipuoliselta ruokalistalta löytyy niin raikkaita salaatteja, piiraita ja pikkulämpimiä, keittoja sekä pizzoja (myös gluteenittomana).

Café Carusel, Merisatamanaranta 10, 00150 Helsinki

Järjestäjät: Suomen PerinneJazz ry

Takaisin
Translate »