Pekka Toivanen käynnistää Savon svengikesän

Kuvat: Wikipedia, JR mediakirjasto

08.06.2021 07:46


Pekka Toivanen

Saksofonisti Pekka Toivanen ystävineen esiintyy pe 11.6 klo 19.30 Kings Crownissa Kuopiossa. Kompissa Hannu Hiltula (p), Mari Vainikainen (b) ja Mikko Rautiainen (dr). Luvassa on Smooth Jazzin kantaisän Grover Washington Jr.:n hittejä 40 vuoden takaa.  Vapaa Pääsy!

Pekka Toivanen (s. 1961) on puhaltanut saksofonilla ja klarinetilla tyylikästä perusjazzia jo 1980-luvulta lähtien. Sibelius-Akatemian jazzosastolle ensimmäisten joukossa vuonna 1983 päässyt Toivanen on hankkinut kokemusta Kulttis Big Bandissa sekä Brushane Big Bandissa. Hänellä on ollut useita omia yhtyeitä.

Rivisaksofonistina Toivanen on soittanut pitkään muun muassa Oiling Boilingissa, kitaristi Tuomo Aution Zekostossa sekä Suomi-jazzin veteraanin, Erik Lindströmin Dream Teamissa. Tärkeä yhteistyökumppani on ollut basisti Wade Mikkola, jonka luottomuusikko Toivanen on ollut sekä keikoilla että levyillä. Toivanen kuuluu myös suuren suosion saaneeseen Suomen PerinneJazz ry:n All Stars (CJSAS) kokoonpanoon.

Pekka Toivanen asuu Kuopiossa ja on toiminut Savonia-ammattikorkeakoulun rytmimusiikin lehtorina vuodesta 2009. Smooth jazz on musiikintyyli, joka on jazzista ja R&B-tradition tyyleistä vahvasti vaikutteita saanutta melodista instrumentaalimusiikkia.

King’s Crown tarjoaa persoonallista musiikkiravintolakulttuuria Kuopion sydämessä. Lauteille nousee viikoittain kotimaista tai ulkomaista orkestereita ja viihteen ammattilaista, esittäen eri musiikin genrejä laajalla skaalalla. Kings Crown on tunnettu myös laajasta Jazz/Blues ohjelmistosta. Ravintolan keittiö ja kesäisin aurinkoinen terassi tarjoilee lähiruoka  -vaikutteisia annoksia aina myöhäiseen iltaan asti.

Takaisin
Translate »