RNO  solisteineen juhlii Erik Lindströmin 100-vuotissyntymää

Kuvat: Matti Korhonen

23.04.2022 12:31


Erik Lindströmin syntymästä tulee toukokuussa 100 vuotta

Säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Erik Lindströmin (1922–2015) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Merkkipäivää juhlistetaan konsertilla, jossa Riku Niemi Orchestra esittää Lindströmin musiikkia solisteinaan Johanna Försti, Annimaria Rinne, Amadeus Lundberg, Severi Pyysalo, Sami Saari, Juki Välipakka ja lauluyhtye SoulSisters.

Juhlakonsertti pidetään Erik Lindströmin satavuotissyntymäpäivänä 29. toukokuuta klo 16.00 Helsingin Kulttuuritalossa.

Erik Lindström muistetaan erityisesti unohtumattomista ikivihreistään, kuten kappaleista Armi, Ranskalaiset korot, Muistatko Monrepos’n, Liian vähän aikaa, Pikku midinetti ja Etkö uskalla mua rakastaa. Kaikkiaan Lindström sävelsi satoja iskelmiä.

Erik Lindström on jäänyt suomalaisen musiikin historiaan jazz-iskelmäksi kutsutun tyylisuunnan yhtenä merkittävänä kehittäjänä.

RNO:n taiteellinen johtaja Riku Niemi luonnehtii Lindströmin olleen myös kannustava taustavaikuttaja.

– Juhlimme konsertissa enemmän kuin pelkkää pitkän uran tehnyttä tyyliniekkaa, joka toi suomalaiseen populaarimusiikkiin kansainvälisiä vaikutteita. Erik oli myös aito gentlemanni, ja mieleeni ovat jääneet useat hyvät ja lämpimät keskustelut hänen kanssaan, Niemi kertoo.

Satavuotisjuhlakonsertissa kuullaan paitsi Erik Lindströmin rakastetuimpia kappaleita myös hänen harvemmin kuultuja sävellyksiään.

 

Takaisin
Translate »