Sounds Of Jazz – kiintoisa jazzilta Kuopiossa

Kuvat:

13.02.2022 06:33


Pekka Toivanen

Pekka Toivasen pohjoismainen kvartetti esittää klassikoiksi muodostuneita jazz-sävellyksiä Amerikasta ja Euroopasta  Musiikkikeskuksen konserttisalissa ti 26.4. klo 19.00-21.30. Ensimmäinen setti koostuu kamari-jazzillisesta ohjelmistosta, jossa yhtyeen hienostunut yhteissoitto on keskiössä.

Väliajan jälkeen lavalle nousee Savonia-Ammattikorkeakoulun ja Kuopion konservatorion yhteinen AmKo-sinfoniaorkesteri, jota johtaa kapellimestari Rauno Tikkanen. Ohjelma huipentuu amerikkalaisen Henry Wolkingin jazz-yhtyeelle ja sinfoniaorkesterille sävellettyyn sinfoniseen sarjaan Powell Canyons.

Pekka Toivanen Quartet: Pekka Toivanen sax, Jørgen Lauritsen (Tanska) piano, Wade Mikkola bass, Bengt Stark (Ruotsi) drums.

Toivanen perusti kvartetin jo vuonna 1987 Sibelius-akatemian opiskelijakavereidensa kanssa. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Toivasen lisäksi Seppo Helin (p), Harri Virtamo (b) ja Heikki Sandrén (dr). Se voitti perustamisvuonna Suomen Jazzliiton yhtyekilpailun, laulusolistina Saara Soisalo.

Pekka Toivanen Quartet ja Saara Soisalo 1987

Toivanen on tehnyt musiikkia 1980-luvun lopulta lähtien tyylikkään johdonmukaisesti konstailemattoman jazzmusiikin puitteissa. Hän on ollut keskeisiä luottomuusikkojamme ja on aktiivisesti kantanut jazzin perinteiden soihtua ikätovereidensa joukossa.

Toivanen toimi pitkään Espoo Big Bandin kapellimestarina, johtaen orkesteria, kun vierailevana solistina oli esimerkiksi pianisti McCoy Tyner tai saksofonisti Joe Henderson.

Toivanen on julkaissut useita levyjä, jotka esittelevät hänen taitoaan myös säveltäjänä. Opetustyössä Toivanen toimii tällä hetkellä Savonia-ammattikorkeakoulun rytmimusiikin lehtorina.

Liput 10,00 – 25,50 e (+ toimitusmaksu alk. 1 e)

Liput mm. Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa ja lippu.fi

AmKo-sinfoniaorkesteri

 

Takaisin
Translate »