Tapiola Big Band ja trumpetistitaiturit kohtaavat Tikkujameissa

Kuvat: Jazzrytmit mediakirjasto

11.10.2021 16:05


Jorma Kalevi Louhivuori

Vantaan Jazzyhdistys jatkaa tasokkaasti suosittuja Tikkujameja. Pe 22.10 klo 18.00–21.30 vuorossa on legendaarinen Tapiola Big Band. Orkesteri on musiikinopettaja Martti Lappalaisen johdolla käynnistyneen Big Band tradition alkuperäinen kokoonpano ja perustettu vuonna 1969. Solisteina kapellimestari  Esko Heikkinen ja Jorma Kalevi Louhivuori. Tikku House Bandin laulusolistina esiintyy upeaääninen Mila Nissinen.

Esko Heikkinen (s. 1953) aloitti trumpettiopinnot Sibelius-Akatemian sotilasmusiikkiosastolla vuonna 1973 ja toimi Helsingin varuskuntasoittokunnan äänenjohtajana samaan aikaan, kun ilmestyi kotimaiselle jazzkentälle.

Kapellimestari Esko Heikkinen

Big bandeista trumpetistin taitoja hyödynsivät Espoo Big Band ja varsinkin UMO, johon Heikkinen liittyi jo vuonna 1976. Bändiliidereistä häntä käyttivät Jukka Linkola oktetissaan sekä Edward Vesala esimerkiksi 80-luvun albumeillaan Mau Mau ja Lumi.

Heikkinen soitti 80-luvulla aktiivisesti myös studiomuusikkona rockin puolella, muun muassa Hectorin, Tuomari Nurmion ja Sielun Veljien levyillä.

Vuonna 1990 Heikkinen perusti oman yhtyeensä, Super Brassin. Yhtye tarjosi monityylisen kattauksen vaskitulkintoja muun muassa vanhemmista jazzstandardeista sekä elokuvasävelmistä. Vaikka Super Brass on projektiluontoisesti kokoontuva yhtye, se on keikkaillut jo yli viidentoista vuoden ajan.

UMOn trumpettisektion lead-äänenä soittaminen ja big bandin konserttimestarina toimiminen olivat kuitenkin Heikkiselle 90-luvulla päätyö. Heikkisen varhainen rakkaus puhallinorkesterimusiikkiin säilyi koko ajan, ja hän ehti päätoimensa ohella toimia Helsingin Palokunnan Soittokunnan kapellimestarina.

Jorma Kalevi Louhivuori

Jorma Kalevi Louhivuori

Jorma Kalevi Louhivuori (s. 1984) sai Jyväskylän Jazz Barin Vuoden tulokas -tunnustuksen varhain, vain 16-vuotiaana. Jazz Bar (nykyisin Poppari) onkin alusta saakka toiminut Jyväskylän Suomalaisen konservatorion jazzlinjalta valmistuneelle ja Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskelevalle trumpetistille tärkeänä esiintymisareenana.

Keväällä 2005 trumpetisti teki veljensä, rumpali Olavi Louhivuoren, kanssa Aasian ja Australian kiertueen, jolla soittokumppaneina soittivat paikalliset basistit. Veljesten palattua Suomeen kolmanneksi jäseneksi bändiin pyydettiin basisti Antti Lötjöstä, ja lyhyessä ajassa näiden kolmen nuoren jazzmuusikon muodostama SUN Trio voittikin Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun Islannin Reykjavikissa vuonna 2006.

Samaisessa kilpailussa Louhivuori palkittiin parhaana solistina. Marraskuussa 2012 Louhivuori voitti vielä UMO Jazz Orchestran järjestämän Kyky-kilpailun, joka järjestettiin kyseisenä vuonna ensimmäistä kertaa.

Tapiola Big Band KUVA Eveliina Mustonen

Legendaarinen Tapiola Big Band koostuu tunnetuista jazzmuusikoista ja aktiiviharrastajista. TBB on vuosien varrella konsertoinut lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Orkesteri on aktivoitunut ja tänään entistä ehommassa iskussa.

Perinteisen ohjelmiston ohella orkesterin musiikilliseen kattaukseen kuuluu uudempi kotimainen big band -musiikki. Sävellykset ja sovitukset ovat orkesterin kapellimestarin ja valittujen kotimaisten säveltäjien ja sovittajien originaalituotantoa.

Mila Nissinen

Tikku House Bandin solisti Mila Nissinen on nuori lahjakas jazzlaulaja ja lauluntekijä, joka on esiintynyt useissa merkittävissä jazztapahtumissa ympäri Suomea. Hänet tunnetaan Suomen tunnetuimmilta jazzmusiikin lavoilta, kuten Sture Jazzista ja Storyvillestä.

Hän on myös tuonut uuden tuulahduksen Suomen pop-skeneen tehden koukuttavia pop-biisejä, joiden tuotannoissa yhdistyvät tyylikkäästi useat eri genret.

Pääsylipun hinta on jäsenille 12 € ja vierailijoille 18 €. Lipunmyynti ovella avataan klo 18, käteismaksu.

Pöytäpaikkavaraukset : leena.svensson@kolumbus.fi
Puhelin: 0400 469 525 / Leena

Vernissasali
Tikkurilantie 36
01300 Vantaa

Takaisin
Translate »