TTT-Klubilla Antti Lötjönen

Kuvat:

29.03.2022 17:44


Antti Lötjönen

Englanninkielinen jazzkeskustelu jaottelee muusikot luokkiin ”sideman” ja ”leader” eli bändin jäsen ja bändin johtaja. Usein johtajuus tarkoittaa myös sitä, että henkilö toimii pääsolistina ja säveltää valtaosan ohjelmiston kappaleista. Jäsenten tehtävänä puolestaan on soittaa omat stemmansa luotettavasti ja säkenöidä omissa soolovuoroissaan.

Tietynlainen harppaus jazzmuusikon uralla tapahtuu silloin, kun hän perustaa oman bändinsä omalla nimellään. TTT-Klubin huhtikuussa todistetaan kahta tällaista jättiaskelta. Omien soittimiensa luotetut pitkän linjan muusikot, tonteillaan maan ehdotonta parhaimmistoa, ottavat haltuun kokonaisuuden.

Johanna Iivanainen

Lauantaina 9.4. klo 19 ensivierailuna TTT-Klubilla nähdään ja kuullaan Antti Lötjösen Quintet East. Yli sadalla jazzlevytyksellä vaikuttanut basisti Lötjönen (mm. Timo Lassy Band, Ilmiliekki Quartet, The Five Corners Quintet) julkaisi viime vuonna odotetun ja kehutun soolodebyyttinsä, jonka miehistö nähdään nyt kokonaisuudessaan TTT-Klubilla.

Eturivi pursuaa solistista voimaa Mikko Innasen, Jussi Kannasteen ja Verneri Pohjolan puhaltimilla. Rummuissa työskentelee aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa.

Huhtikuun jazzohjelmisto kalenterina:

9.4. klo 19 Antti Lötjönen Quintet East

23.4. klo 22 Johanna Iivanainen

30.4. klo 22 Varre Vartiainen Trio feat. Severi Pyysalo

Esitysten yksityiskohtaiset tiedot TÄÄLLÄ

Hämeenpuisto 28-32, 33201 Tampere
ttt@ttt-teatteri.fi
Palvelupiste 0600 308 222

 

Takaisin
Translate »