UMO:lta tarjolla laaja kirjo työväenlauluista bluesiin

Kuvat: Dirk Eidner

26.04.2022 15:12


Erja Lyytinen UMO:n kanssa altaalla elokuussa

UMO Helsinki Jazz Orchestran tulevat konsertit ovat sisällöiltään ja esityspaikoiltaan todella vaihtelevia. Tarjolla on näet työväenlauluja Työväentalossa, bluesia Erja Lyytisen tähdittämänä Allas Sea Poolilla, uutta orkesterimusiikkia Jimi Tenorin kanssa Flow Festivalilla ja Ringa Mannerin kappaleita Helsingin juhlaviikkojen Huvilateltassa.

Työväenlaulujen konsertti ajoittuu vapun aatonaattoon perjantaihin 29.4. Mikko Hassisen johtamassa konsertissa kuullaan tunnettuja työväenlauluja uusina sovituksina. UMO:n solisteina Paasitornin konsertissa ovat Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta ja Juha Viitala.

Flow Festivalin konsertissa UMO ja Jimi Tenor kohtaavat lauantaina 13. elokuuta Suvilahden Balloon 360-lavalla esittäen Tenorin UMO:lle säveltämä Terra Exotican, energiseksi, pirskahtelevaksi ja eksoottiseksi etukäteen luonnehditun kokonaisuuden, jossa on vaikutteita elokuvamusiikista sekä Sun Ran ja Salah Ragabin kaltaisilta visionääreiltä.

Seuraavana torstaina 18. elokuuta on vuorossa yhteisesiintyminen blueskuningattareksi kutsutun Erja Lyytisen kanssa presidentin linnan edessä sijaitsevalla Allas Sea Poolilla. Tarjolla on musiikkia Lyytisen koko uran varrelta tuorein big band-versioina, joita ovat työstäneet mm. Erno Tiittanen ja konsertin kapellimestarina oleva Antti Rissanen.

Helsingin juhlaviikkojen konsertti Huvila-teltassa on vuorossa 30. elokuuta. Tuolloin orkesteria johtaa Suomen Ellingtoniksi kutsuttu Valtteri Laurell Pörhönen. Laulusolistina on Ringa Manner, jonka Ruusut– ja The Hearing -kokoonpanojen musiikkia kuullaan konsertisa uusina big band-sovituksina.

 

Takaisin
Translate »