Vappuswingiä Käpylässä

Kuvat:

24.03.2022 14:20


Anne Jääskeläinen

Vapunaaton illalliskarkeloissa la 30.4 klo 17.30 ravintola Nyyrikissä esiintyy Jaakko Rinteen Swing Memories Orkesteri (6 + 1), “ykkösenä” Anne Jääskeläinen. – Musiikkiharrastus on ollut elämässäni jo koululaisesta, alkuun pianistina – vuosien ja vuosikymmenien vieriessä tanssibändejä, musiikkiteatteria, klassista musiikkia orkestereissa, trubaduurin hommia.

– Olin myös heti alusta mukana Espoon Työväenopiston jazz-studiossa 1989, lähinnä sävellystä ja sovittamista oppimassa. Lopullisesti jazzin purema iski pianon ääressä Otavan klassisen jazzin yhtyesoiton kurssilla 1998. Olin kuulemma historian ensimmäisen nainen. Tuolloin laulajia ei Otavassa vielä näkynyt, Anne muistelee.

– Swingin saloihin tutustuin tuon Otavan viikon jälkeen myös laulamisen kautta. Otavassa kävin vuodesta 2008 vielä viisi kertaa, nyt laulajana. Sibelius Akatemian avoimen puolen laajojen kurssien avulla tutuiksi tulivat klassisen jazz-laulun perusteet sekä bossa nova. Hienoja kursseja! Lisäksi yksityistunteja – opettajana karismaattinen ja taitava Susanna Mesiä.

– Otavan kautta tutustuin isoon joukkoon swingin mestareita. Vuosien varrella olemme keikkailleet useiden pikkuporukoiden kanssa, mm. Anne and the Teddybears, kUpLiVa, Downtown Blue ja Soft’n’Blue. Näissä liimana on ollut kitaran taituri Kalle Lae.

Jaakko Rinne

– Otavasta löytyi myös maanmainio DRB – nykyinen Swing Memories Orkesteri. DRB on ollut todellinen swingin ja muun tanssimusiikin korkeakoulu. Paljon iloisia keikkoja! Yhteistä matkaa on ollut jo vuodesta 2009. Olen ollut todella onnekas ja kiitollinen näistä vuosista.

Swingin ”maahantuoja”
– Päämääränämme on olla vanhan swing -musiikin ja jazzahtavien standardien ”maahantuoja” sekä suomalaisten vanhempien hittien esittäjä, luonnehtii pianisti Jaakko Rinne Swing Memories Orkesterin sekä Swing Memories JazzBandin  toiminta-ajatusta.

Hänet tunnetaan lukuisten jamien organisoijana sekä mm. suositun DRB Swing Bandin vetäjänä. Jaakko on myös Nyyrikin jazziltojen tuottaja ja Suomen PerinneJazz ry:n toinen perustaja.

Valtion Tietokonekeskuksessa (VTKK), Rank Xeroxilla ja Unisysillä siviiliuransa tehnyt Jaakko Rinne (s. 1942) kiinnostui musiikista jo koulupoikana. – Isoisäni oli kovan sarjan kirkkomuusikko (dir.cant. mm. Oskar Merikannon oppilas) ja opetti minulle pianon soiton alkeet.

– Ensimmäisiä koulubändejä ja lauluyhtyeitä perustimme Jani Uhleniuksen kanssa. Lauloin myös Joonas Kokkosen kuorossa kulttuuriperinteikkäässä Järvenpään Yhteiskoulussa sekä myöhemmin vuosia Vuosaaren Mieslaulajissa.

– VTKK oli aikaansa edellä ja suhtautui myönteisesti henkilökunnan harrastuksiin jo 1960-luvulla. Musiikkikerhomme sai treenitilat ja soittimia, näin kehittyi ”Data Rhythm Boys”.

DRB Swing Band

Nimi modernisoitui myöhemmin DRB Swing Bandiksi. Tarve uudelle orkesterille tuli, kun lähes 50 vuotta vanhan yhtyeen toiminta alkoi hiipua, siirsimme sen ”unille”.

Syntyi kaksi  erillistä orkesteria  Swing Memories Orkesteri, puhallinsektiossa trumpetti ja saxofoni sekä Swing Memories JazzBand puhallinsektiossa trumpetti , altosaxofoni, tenorisaksofoni ja barytonisaxosofoni, solistinaan Minna Lasanen.

Molemmissa komppina piano, kitara, basso ja rummut.  Swing Memories – nimen kehitti ensimmäinen trumpetistimme Ahti Huomo.   Orkesterien jäsenistöön kuuluu maamme eturivin ammattimuusikoita ja pitkän kokemuksen omaavia harrastajia.

 

Tarjolla swingin lisäksi on herkullinen illallinen, hintaan 39,00 eur/hlö

-Alkuruoka: Katkarapu-caesarsalaatti tai tomaatti-vuohenjuustokeitto
-Pääruokia: Ruispaneroitua siikafileetä tillismetanan ja perunapyreen kera tai Kievin kanaa ja valkosipuliperunoita tai  Portobello-lehtikaalirisotto
-Jälkiruoka: Juustokakku vadelmakastikkeella ja kahvi tai tee

Pöytävaraukset: (09) 757 2299,     ravintola@nyyrikki.fi

Lisätiedot: Jaakko Rinne, puh. 050-412 4174

Ravintola Nyyrikin vapunaaton illallisjazzit la 30.4.2022 klo 17.30–22.00 (jamit 21.00-22.00)
Pohjolankatu 2, 00610 Helsinki

Takaisin
Translate »