The Duke Ellington Orchestra

Kuvat:

14.05.2022 18:23


KUVA: Pilvi Kokkonen

The Duke Ellington Orchestran kiertueen puolivälin keikka järjestettiin Helsingin Kulttuuritalolla, jossa vuosien ja vuosikymmenten aikana on esiintynyt muitakin jazzin suurnimiä. En itse päässyt paikalle, mutta luotettavista lähteistä sain kommentteja ja raportteja, joita yhdistelemällä tämä raportti on kirjoitettu.

Jazzrytmit kutsuukin jatkossa paikallisia kirjeenvaihtajia raportoimaan keikoista ja konserteista ja niin kuin asiaan kuuluu kuva olisi kiva. Trumpetistit Pilvi Kokkonen, Mikko Koponen ja Tero Lindberg päivittivät keikkaa Facebookin ja Messengerin avulla.

Tero oli paikalla, kun orkesteri teki souncheckiä:
– Today I checked out how Duke Ellington band lead trumpet book looks like Thank you Bryan Davis for possibility to check out your soundcheck!

– It was great to see and hear you again Duke Ellington band live tonight in Kultsa!!! Go people go!!! They have Finnish sub also in trombone section.

– Mun kanssa kuvassa on Bryan Davis, orkesterin tämänhetkinen liiditrumpetisti. Britti mutta asunut jo 10 vuotta New Yorkissa. Bryan pitää myös erittäin hyvää YoyTube opetuskanavaa! Airflow Music.

Sound check KUVA Tero Lindberg

– Ja tosiaan Kasperi Sarikoski on bändissä tuuraamassa 2.pasuunassa kun niitten yks soittaja estyi viime hetkellä.

– Kassua kannattaa haastatella. Tekee kaikki viisi konserttia tällä viikolla. Niitten soundcheck oli ihan samaa säätöä kuin kaikkien muittenkin.

Mikko Koponen oli myös innoissaan trumpettisektion primaksesta.
– Tampere ja Oulu! Menkäättes tänään la (Tampere-talo) tai huomenna su (Madetojasali) kuuntelemaan Duke Ellington Orchestraa!

– Kaikille korvakarkkia, mutta varsinkin trumpetistit! Bryan Davis liidissä, kyllä nimittäin lähtee! Ja mukana suomalaisyllätys.

Mikon sivulla kommentoitiin harjoittelun merkitystä!

Pilvi Kokkonen oli kuuntelemassa konserttia ja häneltä saimme seuraavan raportin:

– Ensimmäisellä puoliajalla kuultiin klassikkokamaa hienommin ja tyylimukaisemmin soitettuna kuin ainakaan minä olen aikaisemmin kuullut – heti Take the A Train:ssa vaikutuksen teki koko bändin yhtenäinen taakse soittaminen ja svengi.

– Mieleen jäi myös Chelsea Bridge lead-pasuunistin soittamana ja Sophisticated Lady. Toisella puoliajalla tuntui, että orkesteri lähti lentoon, soittaen muutaman harvinaisemman kappaleen ja irroitellen.

– Mieleen jäi Cotton Tail ja Kasperi Sarikosken solisteeraama Blue Cellophane. Koko konsertin ajan ihastelin leuka lattiassa lead-trumpetistin Bryan Davisin puhdasta ja loistokasta soundia läpi rekisterin.

Mikä biisi! KUVA: Tero Lindberg

Siis kiertueen kaksi keikkaa on vielä tätä kirjoittaessa jäljellä, joten menkää ihmeessä. Hatun nosto kiertueen järjestäjälle RH-Entertainment.

Konserttitalo, Turku – 11.5.2022
Hyvinkää sali, Hyvinkää – 12.5.2022
Kulttuuritalo, Helsinki – 13.5.2022
Tampere-talo (pieni sali), Tampere
Madetojan sali, Oulu – 15.5.2022

Takaisin
Translate »