Bob Kaper siirtyy eläkkeelle

Kuvat: Martti Koljonen/FB

22.05.2020 11:50


Bob Kaper eläkkeelle

Euroopan vanhimman ja kuuluisimman jazzorkesterin Dutch Swing College Bandin (DSC) musikaalinen johtaja, klarinetisti Bob Kaper on ilmoittanut siirtyvänsä eläkkeelle; ”Yli 50 vuotta jazzviihteen parissa riittää, haluan tehdä vielä muutakin”. Kaper aloitti  DSC:ssä vuonna 1966 ja siirtyi musiikilliseksi johtajaksi 1990 perustajan Peter Schilperoortin kuoltua.

Dutch Swing College Band 2015

Zaandamissa syntyneen Bob Kaperin (s. 1939) soittajan ura alkoi jo kouluvuosina kotikaupungissa erilaisissa jazzyhtyeissä. Vuonna 1957 hän perusti dixielandia ja swingiä soittavan The Beale Street Seven´in. Monissa kilpailuissa palkittu, hillitty herrasmies Bob Kaper on myös erinomainen alttosaksofonisti ja vokalisti.

Hollannin ”Benny Goodmaniksi” nimetty Kaper on kehittänyt vuosien mittaan erityisen ”kuuman svengaavan” klarinettityylin, joka on vaikuttanut moniin soittajiin. Hän on tehnyt myös suurimman osan DSC:n esittämien kappaleiden sovituksista.

Dutch Swing College Band (per.1945) on vieraillut Suomessa viisi kertaa viimeksi vuonna 2005 Imatran Big Band Festivaaleilla. Porin Jazzien lisäksi Tulppaanimaan jazzlähettiläät ovat esiintyneet muun muassa Storyvillessä ja Helsinki Classic Jazz Festivaalilla. Ravintola Copacabanaan yhtye teki ”hollantilaisen” pikakeikan koneenvaihdon välillä Kauko-Idän kiertueelle mennessään joulukuussa 2001.

Dutch Swing College Band on edelleen vahvassa iskussa ja jatkaa kuuden miehen kokoonpanolla: Keesjan Hoogeboom (trumpetti), David Lukàcs (klarinetti, saksofoni), Andy Bruce (pasuuna), Peter Kanters (kitara, banjo), Adrie Braat (kontrabasso) ja Anton Burger (rummut).

Dutch Swing College Bandin kotisivut.

Takaisin
Translate »