Lady Summertimestä – kymmenen vuotta

Kuvat:

31.08.2009 10:15

Sofia Finnilä

”Runnilla 1999 voitin Lady Summertime -jazzlaulajatarkilpailun  ja näin kauan meni kun tuli levy ja Jazzliiton kiertue”.

Opinnot Mukalla ja sitten jazzlinjalla ovat tehneet Sofiasta varman ja ulossuuntautuvan laulajattaren. Ikää on siinä 27 niin kuin kaikilla naisilla siinä parhaassa iässä ja näköä on Fred Sténin ottamissa taidevalokuvissa. Tällä kertaa säästettiin Jazzrytmien budjetissa ja käytettiin mustavalkoista filmiä.

”Halusin laittaa tälle levylle minulle tärkeitä kappaleita. En tiedä syntyykö niistä tarina, mutta tämmöinen siitä tuli. Hyviä biisejä ja tuoreita arreja, siinä on on resepti jolla mennään”.

Joonatan Raution ja varsinkin Pessi Levanton sovitukset saavat loistomuusikoiden (vikassa biisissä Maija Linkolan viulu pilkahtaa kuin Helinä-keijun tähtisauva pienen hetken)  avulla evergreenit lentoon kuin kuumailmapallot sinisävyisessä iltaruskoisessa koissa.

 ”Monica Zetterlund on se hän, jonka laulusta pystyy ammentamaan jatkuvasti uusia juttuja. Aikaisemmin lauloin biisejä äidinkielelläni, mutta jotenkin se tuntui hankalalta. Kuitenkin Ruotsissa siitä pidetään”. ”Ruotsissahan pidetään suomalaisesta ruotsista, koska se kuulostaa oikealta, eikä se ole liudentunut engvenskaksi”, toteaa tähän toimittaja valokuvaajan olan takaa.

”Nyt mennään tällä ohjelmistolla. Bändi on loistava ja biisit on tuttuja. Omiakin sävellyksiä olisi ollut, mutta näitä hyviä on niin paljon. Tuoreet arrit, hyvät soittajat, jotka saavat soolotilaa ja minulle tärkeät tekstit takaavat kunnon jazzkonsertin”.

”Tarkoitus on antaa yleisölle hyvää tunnelmaa. Bändin pojat saavat valita asunsa ihan vapaasti ja itse en  pukeudu iltaklänninkiin. Hyvä paketti yleisölle, treeneissä treenivaatteissa ja keikalla keikkakuteissa.”.

”Tämä bändi on parasta mitä tiedän. Mikael Jacobson, Joonatan Rautio, Tero Saarti, Jukkis Uotila, Mikko Mäkinen, Ville Herrala ovat niin huippuja. Pojat saavat taatusti soolotilaa ja luvassa on kahden setin keikka”.

Menkää ihmiset kuuntelemaan oikeata jazzia, tarinaa ja vuorovaikutusta. Ilman teitä tämä on turhaa. Tätä turinaa ei raportoida 7- päivää lehdessä.

PS. ”Seuraava proggis on lastenlaulut på svenska tai ”Monica Z’s story”, valaisi Sofia tulevaisuudesta.

{multithumb thumb_width=270 thumb_height=270 thumb_proportions=crop border_size=0px caption_pos=below}

Levykansi SuomessaLevykansi Japanissa

 

Kuuntele Sofiaa

Cheek to cheek

{audio}sofia_cheek_to_cheek.mp3{/audio}

The midnight sun will never set

{audio}sofia_the_midnight_sun_will_never_set.mp3{/audio}

Time after time

{audio}sofia_time_after_time.mp3{/audio}

 

Lue levyn arvostelu

 

Sofia at Myspace

 

Sofia Finnilä Septet Suomen Jazzliiton kiertueella

17.09 Savonlinna, Wanha Kasino

18.09 Kuopio, DNA Jazzklubi

19.09 Tammisaari, Kulturhuset Karelia

23.09 Pieksämäki, Poleeni

24.09 Seinäjoki, Nuorisokeskus

25.09 Iisalmi, paikka ilm. myöh.

26.09 Pietarsaari, Kaupunginhotelli

Takaisin
Translate »