Mikko Virto – luottomuusikon tarina

Kuvat:

31.12.2017 11:53


Mikko Virto

– Aloitin ammattisoittamisen 1971 ja olen tehnyt tähän mennessä yli 5000 keikkaa, summaa rumpali Mikko Virto monipuolista uraansa musiikin parissa. Mikon komeaa tarinaa esitellään 17.1 klo 19.00 Malmitalolla. Vieraina nähdään mm. Polaris Celebration Band, Jussi Raittinen, Thomas Rönnholm, Toni Kulku, Risto Salmi, Matti Iiramo, Uriel Hylton, Harri Aavaharju ja Mercedes Krapovickas.

TBB 1972, Mikko Virto (kolmas oik.)

Mikko tunnetaan laaja-alaisena musiikin ammattilaisena. Hän hallitsee suomalaisen ja ulkomaisen tanssi-, iskelmä- sekä jazz-, lattari- ja rockmusiikin soittamisen.

– En hallitse tykitysheviä, enkä edes tiedä nimeltä kaikkia nykykomppeja, hän veistää. Mikko on tehnyt myös pitkän uran opettajana Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa ja Helsingin työväenopistossa.

Ilman luottomuusikoita ei voi olla tähtiä. Mikko on ollut monessa menossa mukana. Hän on soittanut mm. Tapani Kansan, Katri-Helenan ja Eija Sinikan taustabändeissä. Uransa kannalta musiikin ja jazzin ”korkeakoulunaan” Mikko pitää Tapiolan Yhteiskoulun Big Bandia. Siellä hänen opettajinaan olivat mm. Martti Lappalainen, Paroni Paakkunainen ja Kaj Backlund.

Polaris Celebration Band (PCB)

Mikko on vuonna 1981 muodostetun Polaris Celebration Bandin perustajajäsen. PCB lienee tällä hetkellä edelleen toiminnassa olevista Suomen toiseksi vanhin genressään.

Sen juuret johtavat 1960-luvulle, jolloin ”ydinryhmä” soitti yhdessä mm. Tuomiokirkon puhallinorkesterissa ja legendaarisessa East Bottom Dixiemen´ssä.

Ke 17.1.2018 klo 19 .00  

Story of The Sideman – Luottomuusikon tarina – Mikko Virto

Malmitalo, Malmisali, Ala-Malmin tori 1, vapaa pääsy. Kesto noin 2 h, väliaika

Takaisin
Translate »