New Yorkiin opiskelemaan lähtevä Nina Mya säihkyi Turun MILjazzeilla

Kuvat: Olli Sulin

25.08.2013 09:20


Nina Mya säteili kilpaa auringon kanssa Turun MILjazz -tapahtumassa

Aurinkoinen sää helli Forum Marinum -aukiolle saapunutta väkeä. Yleisö parkkeerasi itsensä Auran rannalle kootuille penkeille, mutta rentoon kaupunkifestarimeininkiin pääsivät mukaan vielä paremmin ne piknik -eväitään nauttineet kuulijat, jotka olivat levittäneet huopansa nurmikolle.

Kesäillan hyväntuulisesta musiikkitarjonnasta vastasivat Laivaston soittokunta solistinaan Rigmor Gustafsson, Ilmavoimien Big Band &  Nina Mya sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band.

Nina Mya kertoo tulleensa hyvillä mielin Turkuun keikalle.

– Kävelin iltapäivällä joen rannalla ihaillen Suomen Joutsenta ja samalla mietin itsekseni, kuinka kaunista täällä Turussa onkaan. Mieli on hieman haikea, sillä täällä Forum Marinumin MILjazzeilla laulan toiseksi viimeisen keikkani ennen New Yorkiin lähtöä. Huomenna sunnuntaina on kuitenkin vielä esiintyminen Raaseporissa, kertoo Nina Mya.

Vaihto-oppilaaksi New Yorkiin

– Vuosi sitten ajattelin, että haen apurahaa ja asun New Yorkin taitelijaresidenssissä muutaman kuukauden, tutustun kaupungin ilmapiiriin, sävellän ja otan laulutunteja. Kun sitten viime vuonna kuvaan astellut avopuolisoni ilmaisi kiinnostuksensa lähteä mukaan työskentelemään New Yorkiin, päätinkin koettaa onneani ja hakea opiskelupaikkaa koko vuodeksi. Onni oli myötä, ja kevättalvella valikoiduin Sibelius Akatemian sisäisessä karsinnassa vaihto-oppilaaksi Manhattan School of Musiciin, iloitsee nuori laulajatar.

– En ole aiemmin käynyt New Yorkissa ja päätin lähteä sinne avoimin mielin. Koulutus on varmasti haastava eikä kotiläksyiltä voi välttyä. Olen iloinen ja hyvilläni siitä, että saan korkeatasoista opetusta. Uskon viihtyväni siellä hyvin, sillä amerikkalaiset ovat sosiaalista porukkaa ja olen itsekin aikamoinen höpöttäjä. Kanssani samalla kurssilla on 15 laulajaa ja suuri osa heistä on naisia. On mukava saada vertaistukea, sillä olen niin kovin paljon esiintymistilanteissa pelkästään miesseurassa, naurahtaa Nina Mya.

– Koetan saada jalkaa ovenrakoon tietäen, ettei se kuitenkaan tapahdu hetkessä. Kilpailu on New Yorkissa kovaa, mutta olen luottavainen ja yritän pysyä positiivisena. Olen tietoinen omista vahvuuksistani ja heikkouksistani ja uskon New Yorkissa oppivani sen, mitä itsensä esiin tuominen on parhaimmillaan. Uskon tulevani vahvemmaksi ja uskovani itseeni lujemmin tämän oppivuoden jälkeen, Nina Mya pohtii.

 

Loppuvuodesta keikoille Suomeen

Laulajatar tulee Suomeen piipahtamaan lokakuussa Sibelius Akatemian DIG.-Festivaaleille.

– Jazzvaikutteita soitossaan viljelevä pianisti-laulaja Frank McComb saapuu tuolloin konsertoimaan Musiikkitalon Black Boxiin ja tulen hänen keikalleen laulamaan taustoja. Koko Jazz Clubilla minulla on Carmen McRae -tribuutti marraskuun alussa, joten koti-ikävä ei pääse yltymään kovaksi. Opiskeluvuosi USA:ssa päättyy virallisesti toukokuun puolivälissä ja on kiva tulla Suomeen takaisin jo kesän alussa. Toivonkin kovasti, että pääsen kesällä taas keikoille ja Pori jazzeihin esiintymään, kertoo Nina Mya hymyillen.

Takaisin
Translate »