Welcome ”Al ” Jarreau

Kuvat:

11.04.2009 16:00


I år har vi redan haft nöjet att få höra två storheter inom jazzvärlden. Först saxophonisten Bill Harper som UMOs gäst och sen trummisen Bill Cobham tillsammans med Orrenmaa Band. Dem har jag haft nöjet att njuta av. Och inte två utan tre nu ”Al” Jarreau. Ni kan säkert gissa att alla tre finns på min favoritlista.

”Al” alias Alwyn Lopez Jarreau föddes år 1940 i Milwauke,Wisconsin,U.S. Jazz , Pop, R&B, Funk sångare,Det är få vocalister som är bra på alla dessa olika stilar. Och han är även unik då han vunnit pris (grammyn) på dem. Fenomenet Al Jarreau har medverkat som solist på åtminstone 58 skivor, 11 singles, 6 Grammy Awars som bästäa vocalist, 1 Grammy tillsammans med George Benson och Jill Scott i God Bless The Child. 11 andra nomineringar. Så man kan bara försöka tänka med hur många musiker han har uppträtt med.

Redan som 4 åring sjöng han ensam och tillsammans med sina 5 syskon som barn vanligtvis gör. Då han växte upp var till en början sången inte det viktigaste. Han studerade bl.a. psykologi och idrottade. På weekendena och loven uppträdde han på olika barer med en lokalgrupp ”The Indigos”.

Als vidlyftiga röst är som gjord för jazziga fina kärlekssånger, men han tar även stånd till barnen och världen av idag. På min favorit CD: Tomorrow Today från 2000 finns tre sånger jag vill nämna.God´s Gift To The World där texten handlar om hur viktiga vi envar är. In My Music, ett mycket rytmiskt stycke som handlar om hur musiken inverkar på oss och vad den ger. Al Jarreau har gjort texter till många sånger som Tomorrow Today där han även scattar perfekt. Orden i refrängen passar förträffligt bra in för den tid vi nu lever i.

Tomorrow today – Is anyone thinkin´ about

Thinkin´about the homeless – Is anyone thinkin´

Thinkin´about the jobblessness – Is anyone thinkin´

Thinkin´about the children – Is anyone thinkin´

Thinkin´about the forrest, yes – is anyone thinkin´about

Jag rekomenderar varmt denna svengiga CD som är så full av glädje, värme, omtanke, kärlek och som låter så BRA. Så den 25.4 får vi alla som är April Jazztältet se och höra vad ”Al” bjuder på.

Takaisin
Translate »