47. International Dixieland Festival Dresden

Kuvat: Hendrik Meyer

10.02.2017 09:05


Elben dixieristeilyjä

Euroopan ”dixiepääkaupungin” turut ja torit täyttää iloinen jazz toukokuussa. Konsertteja on kaduilla, pubeissa, hotelleissa, puistoissa, juhlasaleissa, raitiovaunuissa ja Elben jokilaivoilla. Tarjolla on runsaasti myös ilmaisesityksiä ja tapahtumia koko perheelle. Vuonna 1971 perustettu kansanjuhla on Euroopan suurin perinnejazzfestivaali. Dresden voi hyvin ja on valmiina ottamaan vastaan yli 300 000 vierasta.

Festivaalien kohokohtia ovat ”Riverboat-Shuffle” -jazzristeilyt Elbellä, ”Dixieland International” vanhaan teurastamoon kunnostetussa konserttisalissa sekä päätöspäivän ”Open-Air-Gala” -konsertti suuressa vapaa-ajan puistossa. Lauantain ilmaistapahtumat yhdeksällä lavalla, ”Dresdner Jazzmeile” täyttävät Prager Strasse -kävelykadun iloisen dixien, bratwurstin ja oluen houkuttelemana.

Tämänvuotisen festivaalin huippunimiä ovat mm: Papa Pider’s Jazz Band (S), Uralskiy Dixieland (RU), Hot Jazz Band (HU), sveitsiläinen rumpalilegenda Charly Antolini ja Lamarotte Jazzband (NL). Dresdenissä on jazzin lisäksi paljon muutakin koettavaa ja nähtävää. Tänä päivänä Helsingin kokoinen Dresden on todella kaunis ja vihreä kaupunki.

Saksa on nykyisin yksi matkailun trendimaita. Hotellien ja ruokailujen hinnat ovat selvästi edullisempia kuin Suomessa. Toukokuussa parsa-aika on parhaimmillaan. Dresdeniin pääsee kätevästi lentäen Lufthansalla, vaihdot joko Frankfurtissa tai Munchenissä. Toinen vaihtoehto on lentää Berliiniin Finnairilla/Air Berlinillä ja siitä junalla tai bussilla Dresdeniin.

47. International Dixieland Festival Dresden 14.-21.5.2017, Saksa.

Festivaalin kotisivut ja liput

Takaisin
Translate »