49. Int. Dixieland Festival Dresden 19. – 26.5.2019

Kuvat: Hendrik Meyer

16.01.2019 20:00


Open Air

Dresdenin kansainvälinen Dixieland-festivaali tunnetaan yhtenä Euroopan suurimmista ja laadukkaimmista jazzfestivaaleista. Festivaali alkoi vuonna 1971, ja nykyään siellä vierailee vuosittain yli viisisataa tuhatta jazzin ystävää. Tämän vuotisten festivaalien uutuutena ovat ” 1. Grosse Samstagsabend Jazz-Show” Ballsportareenalla ja ”Swing – Dixieland – Swing” Rundkinossa.

Festivaalien suosituimpia tapahtumia ovat olleet Kulttuuripalatsin konserttien ohella mm. ”Riverboat-Shuffle” -jazzristeilyt Elbellä ja ”Blues, Boogie & Swing” lentosasemalla. Perjantain ja lauantain ilmaiskonsertit kuudella lavalla, ”Dresdner Jazzmeile” täyttävät Prager Strasse -kävelykadun iloisen dixien, bratwurstin ja oluen houkuttelemana. Päätöspäivänä on ”Open-Air-Gala” -konsertti suuressa vapaa-ajan puistossa sekä päätösmarssi ”Dixieland Parade”.

Tämänvuotisen festivaalin esiintyjälistalta löytyy eurodixien kärkinimiä kuten: Baby Jool & The Jazzaholics (GB), Blaa Mandag Jazzband (DK) mit Lisa Bentzen (DK), Jazz a Bichon (F), Jazzconnetion (NL), Potato Head Jazz Band (E) ja  Xaral´s Dixie (PT).

Festivaaleilla esiintyy yhteensä 38 orkesteria ja 2018 muusikkoa yhdestätoista maasta. Tapahtumia 38 ja lavoja 58, joissa jazzia kuullaan 12 035 minuuttia, ilmaistapahtumia 5115 minuuttia.

Saksa on nykyisin yksi matkailun trendimaita. Hotellien ja ruokailujen hinnat ovat selvästi edullisempia kuin Suomessa. Toukokuussa parsa-aika on parhaimmillaan. Dresdeniin pääsee kätevästi lentäen Lufthansalla, vaihdot joko Frankfurtissa tai Münchenissä. Toinen vaihtoehto on lentää Berliiniin Finnairilla ja siitä junalla tai bussilla Dresdeniin.

www.dixielandfestival-dresden.com

 

 

Takaisin
Translate »