”Dixiebasilli” iskee Dresdeniin

Kuvat: Hendrik Meyer

27.02.2016 10:03


Katuparaati 2015

Dresdenin kaduilla leviää jälleen outo kuume 15.- 22.5.  Se tarttuu lähes kaikkiin kaupungin asukkaisiin, oireina levoton olo ja jalan vipatus. Tautiin ei tarvita kuitenkaan lääkäriä, itsehoidolla paranee. Lääke on yksinkertainen ja osoittautunut tehokkaaksi jo vuodesta 1971: Dixieland.

Int. Dixieland Festival Dresden on Saksan vanhin ja Euroopan suurin perinteisen jazzin festivaali. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1971. Mukana oli kuusi orkesteria neljästä maasta. Suomalaisia dixiesoundeja saatiin jo neljänsille festivaaleille vuonna 1974 sekä 1976 ja 1980 DDT Jazzbandin tuomana.

Sittemmin suomalaista dixietä on kuultu Dresdenissä legendaarisen East Bottom Dixiemenin (1981) ja Polaris Celebration Bandin (1984 ja 1990) esittämänä. Viime vuonna Acoustic Dixie Six ja Nina Lindroos hurmasivat Elben rannoilla 45-vuotisfestivaalin juhlayleisöä. Juhlaa oli vauhdittamassa myös vahva edustus lehtemme toimituskunnasta.

Tämänvuotisen festivaalin kohokohtia ovat mm. Riverboat-Shuffle ja Bigband der Bundeswehr 19.5, Dixieland International 20.5, Jazzband-Ball 21.5 ja Brassband im Konzert 21.5. Ilmaiseksi voi tunnelmista nauttia 21. ja 22.5 Dresdner Jazzmeile -konserteissa sekä 22.5 katuparaatissa Dixieland-Parade.

Festivaaleilla esiintyy mm.
– Kansainväliset: Oakcity Jazzband (B), Belgians Dixie Kings (B), Vestre Jazzverk (DK), Hot Antic Jazz Band (F), Erol „Mr. Boogie Woogie“ Dixon (JAM), Alice in Dixieland (NL), May Day Jazzband (NL), Jazzerial Old Time Band (CH), Fats Jazz Band Swing Orchestra (SK)

– Saksa: Bigband der Bundeswehr, Collegium Dixicum, Hot House Hooters, Michel Alf Trio, Swinging Feetwarmers Jazzband, Sunshine Brass

– Dresden: 2Hot, Blue Dragons Jazzband, Blue Wonder Jazzband, Dixie-Zwillinge Claudia & Carmen, Dresden Big Band, Elb Meadow Ramblers, Hotspurs, Jackpot, Setzmann’s Dixie Six, Ulrike Hausmann, Winkler Brass sowie Dresdner Bigbands

Dresdeniin pääsee kätevästi lentäen Lufthansalla, vaihdot joko Frankfurtissa tai Munchenissä. Toinen vaihtoehto on lentää Berliiniin Finnairilla/Air Berlinillä ja siitä junalla tai bussilla Dresdeniin.

46. International Dixieland Festival Dresden 15.-22.2016: Kotisivut

Takaisin
Translate »