Dresden palaa Kulttuuripalatsiin

Kuvat: Hendrik Meyer

13.03.2018 09:19


Uusittu Kulttuuripalatsi

Dresdenin 48. Int. Dixieland festivaalien 13.-20.5. kohokohtia ovat pääkonsertit kokonaan uudistetussa Kulttuuripalatsissa. Perjantain 18.5 ”Dixieland International” ja lauantain 19.5 ”Das Groβe Konzert” täyttävät upean 1785 henkilön konserttisalin. Kulttuuripalatsi oli 1971 perustetun festivaalin pääpaikkana vuoteen 2013 asti, jolloin mittava rakennuksen saneeraus aloitettiin.

Festivaalin perustajan Joachim Schlesen mukaan kahdeksan päivän aikana Dresdeniin odotetaan yli 350 000 kävijää Saksasta ja ulkomailta. Konsertteja on kaduilla, pubeissa, hotelleissa, puistoissa, juhlasaleissa, raitiovaunuissa ja Elben jokilaivoilla. Tarjolla on runsaasti myös ilmaisesityksiä ja tapahtumia koko perheelle. Esiintymispaikkoja on 55, joissa 30 bändiä ja solistia soittavat iloista jazzia 225 tuntia.

Festivaalien suosituimpia tapahtumia ovat Kulttuuripalatsin konserttien ohella mm. ”Riverboat-Shuffle” -jazzristeilyt Elbellä ja ”Blues, Boogie & Swing” lentosasemalla. Lauantain ilmaiskonsertit kahdeksalla lavalla, ”Dresdner Jazzmeile” täyttävät Prager Strasse -kävelykadun iloisen dixien, bratwurstin ja oluen houkuttelemana. Päätöspäivänä on ”Open-Air-Gala” -konsertti suuressa vapaa-ajan puistossa sekä päätösmarssi ”Dixieland Parade”.

Nils Conrad and His Amazing Jazzband

Tämänvuotisen festivaalin esiintyjälistalta löytyy eurodixien kärkinimiä kuten: Big Easy Brassband (NL), Blue Not Six (A), Moscov Ragtime Band (RU), huippurumpali Nils Conrad and His Amazing Jazzband (NL) sekä Oakcity Jazzband (B).

Dresdenissä on jazzin lisäksi paljon muutakin koettavaa ja nähtävää. Tänä päivänä Helsingin kokoinen Dresden on todella kaunis ja vihreä kaupunki.

Saksa on nykyisin yksi matkailun trendimaita. Hotellien ja ruokailujen hinnat ovat selvästi edullisempia kuin Suomessa. Toukokuussa parsa-aika on parhaimmillaan.

Dresdeniin pääsee kätevästi lentäen Lufthansalla, vaihdot joko Frankfurtissa tai Münchenissä. Toinen vaihtoehto on lentää Berliiniin Finnairilla ja siitä junalla tai bussilla Dresdeniin.

48. International Dixieland Festival Dresden 13.5-20.5.2018

Ohjelma ja liput

Takaisin
Translate »