Dresdenissä tuplajuhlat

Kuvat: Hendrik Meyer, Facebook

11.03.2020 12:37


Brass Band, Frauenkirchen taustalla.

Internationales Dixieland Festival Dresden tunnetaan yhtenä suurimmista ja laadukkaimmista jazz-festivaaleita Euroopassa. Vuonna 1971 perustettu tapahtuma juhlii 50-vuotista taivaltaan 17.-24.5.2020. Festivaalien pääkonsertissa lauantaina 23.5. Kulttuuripalatsissa viettää myös Eurodixien ”Ikoni”, Dutch Swing College Band 75-vuotisjuhlaansa.

Kauniin Dresdenin turut ja torit täyttää iloinen jazz. Konsertteja on kaduilla, pubeissa, hotelleissa, puistoissa, juhlasaleissa, raitiovaunuissa ja Elben jokilaivoilla. Tarjolla on runsaasti myös ilmaisesityksiä ja tapahtumia koko perheelle.

– Viime vuoden ”Kenraaliharjoitus” meni hyvin ja Dresden on valmiina ottamaan vastaan yli 500 000 vierasta, lupaa festivaalien toimitusjohtaja ja perustaja Joachim Schlese. Hän on alusta lähtien ollut mukana kaikilla festivaaleilla ja julkaissut juuri kiintoisan elämänkertansa: ”MEIN DIXIELAND TAGEBUCH – Über Chaos, Verzweiflung und Liebe”.

Festivaalien kohokohtia ovat muun muassa: Mi 20.5. ”Riverboat-Shuffle”, Do 21.5. ”Die Jubiläumsgala”, Fr 22.5. ”Dixieland International”, Sa 23.5. ”Das große Konzert”, Sa 23.5. ”Jubiläumsparty”, So 24.5. Open-Air-Gala. Lauantaina 23.5. ilmaistapahtumat ”Dresdner Jazzmeile” kahdeksalla lavalla, täyttävät Prager Strasse -kävelykadun iloisen dixien, bratwurstin ja oluen houkuttelemana.

Juhlafestivaalin kansainvälisiä huippunimiä ovat Dutch Swing College Bandin lisäksi mm: Gunhild Carlin & Family (SE), Cynthia Sayer & Her Joyride Band (USA), Moscow Ragtime Band (RUS), Olivier Franc Quintet (F), Cottas Club Jazz Band (P), Dixie Company (PL) & Donna Brown (CDN). Lisäksi suuri joukko Saksan ja Dresdenin omia kokoonpanoja.

50. Int. Dixieland Festival Dresden 17.-24.5.2020, Saksa.

Festivaalin kotisivut.

Takaisin
Translate »