Rödermarkissa on perinteinen jazz voimissaan

Kuvat: Martti Koljonen

28.03.2018 11:41


Hot Four punaiset tennarit

Frankfurtista puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsee Rödermarkin 30 000 asukkaan pikkukaupunki, jossa toimii todella aktiivinen jazzklubi. Vuonna 1979 perustetulla Jazzclub Rödermark Rodgau e.V:llä on peräti 500 jäsentä. Yhdistyksellä on viihtyisä oikea jazzkellari Ober-Rodenin kaupunginosassa. Siellä on nähty vuosien varrella jazzmaailman tähtiä kuten Dizzy Gillespie, Wild Bill Davison, Ray Brown ja monet muut kuuluisuudet.

Jazzclub Rödermark tarjoaa 3 – 4 kertaa kuukaudessa monipuolisen konserttiohjelmiston. Tyylisuunnat vaihtelevat New Orleansista Chicagoon, Dixielandista swingiin ja mainstreamiin. Vierailuiltanani 24.3 lavalla esiintyi paikallinen bändi, neljä hauskaa kaveria, ”Hot Four” punaisissa tennareissaan. Runsaat sata henkeä vetävä kellari oli täynnä ja jammasi vahvasti mukana poikien kelvollisessa musisoinnissa.

Saksassa jazz on ”rahvaan” huvia myös hintatasoltaan. Useimmat Rödermarkin klubin tilaisuudet ovat ilmaisia. Vierailuiltana sisäänpääsymaksu oli 9/14 eur. Buffetin puolella hinnat eivät rasita kukkaroa: olut (0,3) 2,20 eur, viini (0,25) 1,70 eur, limu/vesi (0,25) 1,50 eur ja kahvi 1,00 eur sekä voileivät 1,60 eur ja brezel 1,50 eur.

Puheenjohtaja Albert Bröttnerin mukaan yhdistys tukee vahvasti myös nuorison jazzharrastusta mm. jamitilaisuuksilla, joissa ”konkarit” opettavat ja jakavat kokemustaan. Klubilla on käytettävissä harjoituksiin tilat, piano ja rummut. Kesäisin järjestetään ilmaisia ulkoilmakonsertteja yhteistyössä paikallisen kulttuuriväen kanssa. Yhdistyksen talous perustuu paljolti vapaehtoistyöhön ja eri toimijoiden sponsorointiin. Jazzclub Rödermark on jäsenmäärältään yksi Saksan suurimmista.

 

 

 

 

 

 

Takaisin
Translate »