Ruotsin paras ”oikea” jazzfestivaali

Kuvat:

14.06.2019 07:45


Second Line Jazzband 2019

Göteborgin Valandshusetissa soi jälleen komea klassinen jazz 30.-31.8. Tapahtumassa esiintyy yhteensä 15 kokoonpanoa ja solistia. Mukana on hämmästyttävän paljon nuoria artisteja ja useita Ruotsin kärkibändejä mm. lokakuussa 30-vuotista taivaltaan juhliva Second Line Jazzband. Innostus perinteiseen jazziin on aivan eri luokkaa lahden takana kuin Suomessa.

Göteborgin arvostetuimpiin juhlapaikkoihin lukeutuva Valand on erinomainen paikkavalinta, kaikki konsertit ovat saman katon alla kaupungin keskustassa. Föreningen Classic Jazz Göteborg vetää nyt kuudennen kerran festivaaleja. Viisi edellistä yhdistyksen järjestämää festivaalia ovat onnistuneet erinomaisesti.

Mama Shakers

Vuonna 1988 aloitetun Göteborgin Jazzfestivaalien järjestelyvastuu siirtyi vuonna 2014 FCJG:lle ja samalla nimi muuttui Göteborg Classic Jazz Festivaaliksi.

Ruotsissakaan jazz ei ole juuri yhteiskunnan kulttuuripäättäjien ykköskohteita tukia jaettaessa. Yhdistyksen yli 700:n jäsenen ja 50 bändin riveistä löytyy kuitenkin niin talkooväkeä kuin esiintyjiä joka lähtöön.

Göteborgiin pääsee vaivattomasti ”Sinivalkoisin Siivin” suorilla lennoilla ”kesähinnoin”. Kaupungissa on muutakin nähtävää ja tarjontaa jokaiseen makuun. Seudulla löytyy viitisentoista jazzklubia ja tapahtumapaikkaa.

Meren läheisyys tuo ravintoloiden ruokalistoille erinomaista kalaa ja äyriäisiä. Tarjolla herkullisia leivoksia, kunnon kahvia ja aurinkoa. Ennen kaikkea festivaaleilla soitetaan svengaavaa klassista jazzia.

Esiintyjät: Mama Shakers, Collectif Paris Swing, Old Fish Jazzband, Ladies Got the Blues, Adrian Cox, Gustav Lundgren och Anna-My, Second Line Jazzband, Spöket i Köket, Happy Heartaches, Peoria Jazzband, Josefin Björk Werner/Old-Fashioned Love Trio, Max Lagers New Orleans Stompers, Next Genration Big Band, Papa Piders Jazzband och
Sir Bourbon Dixieland Band.

Göteborg Classic Jazz Festival 30.-31.8.2019, Valandshuset, Vasagatan 41, 411 361 Göteborg

Pääsyliput: 350-795 SEK

 

Takaisin
Translate »