Uudistunut Göteborg jatkaa komeasti

Kuvat:

24.06.2015 14:13


Les Jazzticots

Göteborgin jazzfestivaali sai viime vuonna uuden taustayhteisön. Järjestelyvastuu siirtyi Föreningen Classic Jazz Göteborg (FCJG) -yhdistykselle. Uudistuneen festivaalin ohjelmisto painottuu entistä enemmän perinteiseen jazziin. Vuoden 2014 tapahtuma onnistui erinomaisesti ja Göteborg Classic Jazz Festival 2015 ohjelmisto jatkaa samalla linjalla. Elokuun 28, 29 ja 30. päivinä pidettävillä festivaaleilla esiintyy yli 20 klassisen jazzin huippuorkesteria ja -solistia.

Festivaalipaikka sijaitsee Länsi-Göteborgissa Klippanin upeassa ”kulttuurireservaatissa”, jossa on neljä esiintymislavaa sisätiloissa /ulkoalueella. Mukana on Göteborgin parhaimmiston lisäksi mm. tanskalainen Papa Bue Memorial Band. Sen jäsenet kunnioittavat vuonna 2011 kuolleen johtajansa, pasunisti Arne ”Papa” Bue Jensenin muistoa. Jensenin ”Viikingit” kuuluivat trad jazz boomin aikaan 1960-luvulla Eurodixien ykkösnimiin.

Ranskalaista jazzosaamista edustavat todelliset ”supersiskot” Aurélie ja Deborah Tropez. He ovat tällä hetkellä Les Jazzticots bändinsä kanssa yksi halutuimmista esiintyjistä Euroopan jazzfestivaaleilla. Aurélie soittaa klarinettia ja saksofonia, Deborah toimii yhtyeen patteristina. Sisarusten isä Jean Marcel Tropez puhaltaa tuubaa.

Göteborg on Ruotsin ”New Orleans” ja yhdistyksen viidestäkymmenestä orkesterista löytyy esiintyjä mille areenalle tahansa. Nyt listalle on ”arvottu” mm. Storyvillessäkin säännöllisesti vierailut Second Line Jazzband ja vuoden 2013 Ruotsin ”Classic Jazz Mestari”, Papa Piders Jazzband. Mukana on myös Ulf Johansson Werre Air Force ja Klas Lindquist sekä monia muita mielenkiintoisia nimiä.

Göteborg Classic Jazz Festival 28.-30.8.2015, kotisivut.

Takaisin
Translate »