Göteborgin festivaali uusiutuu

Kuvat: Martti Koljonen

11.03.2014 12:17


Göteborgs Jazzfestival 1989-2013

Viime kesän 25. Göteborgs Jazzfestival jää tällä erää viimeiseksi, nimi ja järjestäjä vaihtuvat. Uusi nimi on Göteborg Classic Jazz Festival ja siitä vastaa jatkossa Föreningen Classic Jazz Göteborg (FCJG). Yhdistykseen kuuluu 700 jäsentä ja 40 orkesteria. Tulevan kesän festivaali on suunniteltu pidettäväksi elokuun lopulla.

– Uusitun festivaalin ohjelmisto painottuu entistä enemmän klassiseen jazziin erikoisesti New Orleans -tyyliin ja swingiin. Festivaalialue tulee olemaan edelleenkin Göteborgin keskustassa, kertoo FCJG:n puheenjohtaja Per Ekanderwww.classjazz.se

Ulf Albrektsson 2013

Ulf Albrektsson 2013

”Lopettamispäätös oli vaikea hienojen vuosien jälkeen. Talouden epävarmuus ja raskas työtaakka pakottivat meidät kuitenkin lopettamaan. Suurin kiitos onnistuneesta 25:sta festivaalista kuuluu vapaaehtoisille avustajille ja paikallisille orkestereille, jotka ovat soittaneet minimaalisilla korvauksilla.

Luonnollisesti kiitos kuuluu myös uskolliselle yleisöllemme”, kirjoittavat festivaalien vetäjät Ulf Albrektsson, Jesper Albrektsson ja Niklas Carlsson (Göteborgs Jazzproduktion AB) nettisivuillaan.

– Vuonna 1989 aloittanut festivaali kukoisti 1990-luvulla. Huippuvuosina meillä oli konsertteja ympäri kaupunkia kymmenessä paikassa, pubeissa, hotelleissa ja puistoissa, sanoo festivaalien perustaja Ulf Albrektsson, 67, (Göteborgs-Posten 4.2.2014). Parhaana hän pitää vuoden 1995 festivaalia, jolloin mukana oli 45 orkesteria ja yleisöä yli 10 000 henkilöä.

Takaisin
Translate »