Verneri tuplasi Lontoon esiintymiset

Kuvat: Jouko Kirstilä ja Eero Kallio

20.11.2013 14:14


Verneri Pohjola Quartet The Front Room lavalla Queen Elisabeth Hallissa Lontoossa.

Lontoo 20.11.2013

Viime vuonna Verneri Pohjola Quartet teki menestyksekkään debyyttiesiintymisen Lontoon jazzfestivaalilla QEH:n Front Room -lavalla osana ”Scene Finland” -yhteistyöprojektia. Silloin oli perjantai-ilta ja yleisöä oli koko aulan alueella valtavasti ja menestys oli taattu. Silloin järjestäjien oli pakko taipua ja antaa tilaa lyhyelle encorelle, mikä ei ole tavallista näissä ”karkeloissa”, aikatauluista pidetään kiinni.

Verneri Pohjola esiintyi edukseen Lontoossa.

Verneri Pohjola esiintyi edukseen Lontoossa.

Oli hienoa todeta, että tämä edellinen esiintyminen oli huomioitu ja nämä erinomaiset soittajat olivat saaneet tilaisuuden esiintyä toistamiseen näin nopeasti isolla festivaalilla. Vaikka oli maanantai-ilta, niin yleisöä oli kerääntynyt lavan ääreen nytkin paljon. Kaikille ei riittänyt istumapaikkoja, sillä parhaat paikat menivät jo puolituntia ennen esityksen alkua. Loistavaa suomalaisittain ajatellen, näin suomalainen jazzosaaminen saa lisää tunnettavuutta kansainvälisissä jazzpiireissä.

Vernerin setti sisälsi viisi kappaletta. Aloitukseksi hän oli valinnut viimevuotiseen tapaan hiljaisen hartaan hymnin Deism.  Sitä seurasivat aivan uusi kappale Signs of Madness sekä kolme cover -sovitusta Radioheadin Wolf At the Door, Zombies-biisi The Way I Feel Inside sekä lopuksi Björkin Hyperballad.  Yhdessä jo rutinoituneiden soittajien, Aki Rissanen, Antti Lötjönen ja Joonas Riippa, kanssa kvartetti esitti selkeän tasapainoisen setin, mikä jätti hyvän maun.  Viime vuonna Verneri naulitsi yhdessä Akin kanssa kahdestaan yleisön lopullisesti Tom Waitsin erittäin hitaalla ja taiteellisen maalauksellisella sävellyksen Take It With Me, mutta nyt lisäaikaa ei esitykselle myönnetty.

Takaisin
Translate »