Suomen Big Band -mestaruuskilpailu Arabiasalissa

Kuvat:

20.11.2016 16:03


Jyväskylä Big Band on yksi kilpailuun osallistuvista

Suomen Big Band -yhdistys r.y. ja Metropolian Musiikki järjestävät yhteistyössä Suomen big band -mestaruuskilpailun Helsingissä Arabianrannassa lauantaina 26.11.2016. Kilpailu käydään Arabiasalissa klo 13.00 alkaen. Palkinnot jaetaan klo 16.30 ja tämän jälkeen esiintyy kilpailun voittanut voittanut big band.

Kilpailussa on tänä vuonna mukana seitsemän suomalaista big bandia: Junior All Star Big Band, Jyväskylä Big Band, Kuullos Orchestra, Metropolia Big Band, Sointi Jazz Orchestra, Ogeli Big Band ja HOS Big Band.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Petri Juutilainen, Esko Heikkinen ja Pentti Lahti.

Jokainen kilpailuun osallistuva bändi saa suorituksestaan tuomaristolta kirjallisen palautteen.
Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa vakituisesti toimivat big bandit, joista kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin.

Voittajaorkesteri esiintyy Arabiasalissa kilpailun palkintojenjaon jälkeen.

Kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä. Kilpailun tarkoituksena on tuoda valtakunnallisesti esiin suomalaisten big bandien tasokkuutta ja suomalaista big band -musiikkia.

 

Big band -kilpailun aikataulu la 26.11.2016 Arabiasali (Arabiankatu 2, Helsinki)

klo 13.00 Metropolia Big Band
klo 13.20 Ogeli Big Band
klo 13.40 Jyväskylä Big Band
klo 14.00 Kuullos Orchestra

klo 14.20–14.40 tauko

klo 14.40 Junior All Star Big Band
klo 15.00 Sointi Jazz Orchestra
klo 15.20 HOS Big Band

Päivän muu ohjelma   

klo 16.00     Junior All Star Big Bandin konsertti
klo 16.30     Count Basie mitalin myöntäminen
Palkintojen jako
klo 16.45     Kilpailun voittaja- big band esiintyy
klo 18.00 SBBY r.y. vuosikokous

 

Kilpailun historiasta:

Suomen Big Band -mestaruuskilpailu järjestetään vuorovuosittain ”Esko Linnavalli” big band -sävellyskilpailun kanssa. Kilpailun palkinnot ovat: 1. palkinto 2000 euroa, 2. palkinto 2000 euroa, 3. palkinto 500 euroa.

Suomen big band -mestaruuskilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1983 ja se järjestettiin vuoteen 2014 asti Imatra Big Band Festivaalin ja big band -kesäkurssin aikana. Euroopan mittakaavassa Imatran SM-kilpailut on yksi harvoja kilpailuja, jolla on näin monivuotiset juuret.

Positiivinen merkitys suomalaisessa big band- ja jazzmusiikissa sekä puhallinsoitinten soittamisessa on kiistaton: kilpailun myötä suomalaisten big bandien taso on noussut huomattavasti ja harrastajamäärät ovat lisääntyneet.

Moni johtavista jazzmuusikoistamme on noussut yleisön tietoisuuteen Suomen big band -mestaruuskilpailun kautta. Kilpailu on toiminut ponnahduslautana niin opinnoille kuin työtilaisuuksillekin ja sen tarkoituksena on kohottaa suomalaisten big band -kokoonpanojen tasoa sekä tuoda esiin myös suomalaista big band -musiikkia.

 

Takaisin
Translate »