Suomen Big Band -mestaruuskilpailu Imatralla

Kuvat:

17.06.2014 16:33


Big Bandien SM Imatralla

Suomen Big Band -yhdistys ry ja Imatra Big Band Festival ry jajärjestävät Suomen big band -mestaruuskilpailun Imatralla BB-klubilla sunnuntaina 29.6.2014 klo 14.00 alkaen. Kilpailun voittanut big band esiintyy klo 19.00 BB-klubilla.

Kilpailuun ovat ilmoittautuneet Kuullos Orchestra, Imatra Big Band, Tampere Big Band, Junior All Star Big Band sekä Arricone Big Band.

Tuomaristo koostuu arvostetuista big band –muusikoista ja kapellimestareista: Jiggs Whigham, Tapio Maunuvaara sekä Petri Juutilainen.

Kilpailun palkinnot ovat:

1. palkinto 4000 euroa

2. palkinto 2000 euroa

3. palkinto 1000 euroa

Tuomaristo voi jakaa palkinnot toisinkin sekä luovuttaa erilaisia tunnustuspalkintoja. Palkinnot jaetaan kilpailun loputtua heti tuomariston palaverin jälkeen.

Imatran big band -kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1983 ja se on perinteisesti pidetty Imatra Big Band Festivaalin ja big band –kesäkurssin aikana. Euroopan mittakaavassa Imatran SM-kilpailut on yksi harvoja kilpailuja, jolla on näin monivuotiset juuret.

Positiivinen merkitys suomalaisessa big band- ja jazzmusiikissa sekä puhallinsoitinten soittamisessa on kiistaton: kilpailun myötä suomalaisten big bandien taso on noussut huomattavasti ja harrastajamäärät ovat lisääntyneet.

Moni johtavista jazzmuusikoistamme on noussut yleisön tietoisuuteen Imatran big band -kilpailun kautta. Kilpailu on toiminut ponnahduslautana niin opinnoille kuin työtilaisuuksillekin ja sen tarkoituksena kohottaa suomalaisten big band -kokoonpanojen tasoa sekä tuoda esiin myös suomalaista big band -musiikkia.

Takaisin
Translate »