Young Nordic Jazz Comets –kilpailu 2014

Kuvat:

06.01.2014 12:50


YNJC -kilpailun Suomen karsinta 17.5.2014 Helsinki

Suomen Jazzliitto järjestää 15. vuosittaisen Young Nordic Jazz Comets –kilpailun Suomen-karsinnan Helsingissä 17.5.2014. Kilpailun voittaja etenee Jazz Finland -festivaalilla syyskuussa pidettävään pohjoismaiseen showcase-iltaan.

Suomen-osakilpailun voittaja saa rahapalkinnon ja saa esiintymispaikan samaisella klubilla 18.9.2014 järjestettävässä YNJC-showcasessa. Samaan aikaan kaupungissa kokoontuu vuosikokoukseensa eurooppalaisten jazzalan ammattilaisten verkosto Europe Jazz Network, joten konsertti on todellinen ikkuna kansainvälisille areenoille.

Vuodesta 2000 järjestetty pohjoismainen YNJC-kisa on tarkoitettu nuorille jazzmuusikoille ja sen tarkoituksena on esitellä Pohjolan jazzosaamista, stimuloida pohjoismaista jazzyleisöä ja keikkajärjestäjiä sekä antaa nuorille muusikoille mahdollisuus näyttää kyntensä. Young Nordic Jazz Cometsin konseptia muutettiin vuonna 2012 kilpailusta showcase-tyyppiseksi tapahtumaksi, jonne kutsutaan maiden parhaat nuoret yhtyeet ja tuotetaan kansainvälisiä konserttijärjestäjiä, median edustajia sekä promoottoreita. Tarkoitus on aktiivisemmin edistää nuorten pohjoismaisten muusikoiden uraa luomalla siihen jatkuvuutta pistokeikkojen sijaan.

Tulevaisuudessa YNJC-ilta sijoittuu tunnettujen pohjoismaisten jazzfestivaalien yhteyteen, tällä kertaa Helsingissä Jazz Finland -showcasefestivaalin avajaisiltaan. Uudistuksen myötä myös tiukasta 26 vuoden ikärajasta luovuttiin ja tänä vuonna haussa ovatkin yhtyeet, joiden jäsenet ovat pääsääntöisesti alle 29-vuotiaita.

Showcasepaikan ja esiintymistilaisuuksien lisäksi Suomen-kisassa jaetaan rahapalkintoja. Voittaja saa finaalipaikan lisäksi 1000 euron palkinnon, toiseksi sijoittunut yhtye palkitaan 700 euron palkinnolla ja tämän lisäksi tuomaristolla on mahdollisuus jakaa 300 euron arvoinen tunnustuspalkinto joko yksittäiselle muusikolle tai yhtyeelle. Voittajan ensimmäinen YNJC-palkintokonsertti on perinteisellä Jazz-Espa–festivaalilla. Tuomaristo koostuu jazzalan ammattilaisista, ja kaikki yhtyeet saavat raadilta henkilökohtaista palautetta.

Suomen edustaja viime vuoden YNJC:ssa oli Kadi Quartet. Voittajakvartetti esiintyi Jazz-Espa-festivaalilla, matkusti Norjan Trondheimiin showcaseen sekä sai kakkossijoitetun Virta-yhtyeen kanssa Suomen-kiertueen keväällä 2014.

Haku YNJC:hen alkaa tiistaina 17.12.2013 ja päättyy perjantaina 31.1.2014. Hakulomake ja hakuohjeet löytyvät tästä linkistä.

Muusikoiden tulee olla pääsääntöisesti suomalaisia ja kokoonpanon tulee olla pienyhtye, ei esim. big band. Voit hakea vain yhdellä kokoonpanolla. Suomen Jazzliiton hallitus tekee yhtyevalinnat helmikuussa 2014. Valituille yhtyeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ennen osakilpailubändien julkistusta.

Lue lisää kansainvälisestä YNJC-showcasesta täältä: www.youngnordicjazzcomets.com

Takaisin
Translate »