Rahvusvaheline Noortekonkurss – Jazzartist 2011

Kuvat:

19.03.2011 10:39

Anneliis Kits

Sen lisäksi mukana ovat kaikki Baltian maat, Venäjä, Romania ja Suomi. Kilpailu käydään aina jazzlaulussa, mutta viime vuosina mukaan on otettu myös instrumenttisarja ja tänä vuonna kilpaillaan trumpetin soitossa.

Siim AimlaKilpailuorkesteri koostuu tänä vuonna Eestin jazzmuusikoiden parhaimmistosta. Saksofonisti Siim Aimla on toiminut kilpailuorkesterin johtajana vuodesta 2006 alkaen. Muusikon uran lisäksi hänet tunnetaan säveltäjänä ja sovittajana. Hän toimii myös opettajana Georg Otsin nimeä kantavassa musiikkikoulussa Tallinnassa. Hän johtaa myös mm. Estonian Dream Big Bandiä. Muut kilpailuorkesterin soittajat ovat Jürmo Eespere, piano, Peedu Kass, basso ja Ahto Abner, rummut. Orkesteri suoriutui kahden päivän urakastaan loistavasti.

Eilisessä karsintavaiheessa esiintyi 9 naislaulajaa ja vain yksi mieslaulaja. Eestiläisiä oli karsinnassa kaikkiaan kolme. Kilpailun aloitti Kaisa Lillepuu Esperanza Spaldingin kappaleella ”I Know You Know” ja jatkoi Billy Hollidayn tutulla kappaleella ”Don’t Explain”. Anneliis Kits esitti Horace Silveriä ja Norah Jonesia, joilla hän meni yhdeksi finalistiksi.  Kaisa Jõhvikillä oli ohjelmistossa Benny Carteria ”When Lights Are Low” ja Jimmi Rowlesia ”The Peacocks”.

Melissa Oliveira de SoussaLatviaaa edusti Evilena Protektore kovavauhtisella ”Devil may care” ja hitaalla balladilla ”Save your love for me”. Esityksen tuomaristo palkitsi jatkopaikalla.  Turkista kotoisin oleva Bilge Asli Susar esitti Bill Evansin ”Interplay” ja balladin ”If I Had You”.  Portugalilainen Melissa Oliveira De Sousa esitti omaa sävellystyötään kappaleilla ”Sandu” ja ”Sambu” ja meni jatkoon.  Suomen edustajana Susanna Wahl oli ottanut ohjelmistoonsa hieman tuntemattomampaa tuotantoa ”You And The Night And The Music” sekä ”Never Let Me Go”.

Alexandru BarocLiettualainen Raimonda Vaiciùté on osallistunut aikaisemmin useisiin laulukilpailuihin ja päässyt palkintosijoille. Eilen hän esitti karsinnassa ensin tunnetun countryrock kappaleen ”Route 66”, mikä oli sovitettu hienosti jazzin monimuotoiseen kuosiin. Balladi ”My Foolish Heart” oli toinen hänen lauluistaan. Hänen esiintymistaitonsa oli rutinoitua ja hän oli selkeä finalisti kuten myös venäläinen Olga Abdullina, jonka mehevä esittämistyyli Horace Silverin rokahtavan menevässä kappaleessa ”Sister Sadie” ja James Taylorin ”Don’t let me be lonely tonight” vakuuttivat tuomariston. Ainoana miespuolisena laulajana lavalla oli romanialainen Alexandru Baroc, jonka esitys koostui hyvin tunnetuista kappaleista ”A Night In Tunisia” ja ”Autumn Leaves”.

Laurentiu MoiseTrumpettisarjassa oli mukana vain neljä puhaltajaa, joten lavalla käyneet esiintyivät ilman karsinnan pelkoa.  Kaikki soittajat, eestiläiset Otto-Karl Vendt, Tanel Kuusk, romanialainen Laurentiu Moise ja turkkilainen Utku Akyol Kayitlar nousevat uudestaan lavalle tämän iltaisessa loppukilpailussa, johon osallistuu lisäksi Suomesta Kalevi Louhivuori.

Takaisin
Translate »