Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailuun 75 teosta lähes 20 maasta

Kuvat:

20.06.2018 10:59


Markku Johansson sävellys- ja sovituskilpailu

Vantaan Viihdeorkesterin viime syksynä julkistaman sävellys- ja sovituskilpailun kilpailutöiden jättöaika päättyi pe 15.6. Se poiki huikean määrän kovatasoisia sävellyksiä ja sovituksia viidestä maanosasta.

Klpailuun lähetettiin 47 sävellystä ja 28 sovitusta Euroopasta, Aasiasta, Pohjois- ja Etelä-Amerikasta sekä Australiasta. Lähes 20 maan joukosta löytyvät kaikki keskeiset Euroopan valtiot sekä joukko kaukaisempia maita, kuten Iran, Brasilia, Japani, Kiina ja USA.

– Teosten taso on korkea ja osallistujien joukossa sekä tuoreempia tekijöitä että pitkän linjan tunnettuja ammattilaisia. Materiaali on hyvin vaihtelevaa ja osin kokeilevaakin, kilpailun sihteeri Jussi Lampela kuvailee.

– Kilpailu vahvistaa Vantaan viihdeorkesterin roolia suomalaisen musiikkikentän edelläkävijänä. Sen myötä saadaan myös runsaasti uutta ohjelmistoa.

Tuomaristo valitsee kilpailuteosten joukosta noin 12 finalistia, jotka saavat maailmanensi-iltansa 17.9. järjestettävässä kilpailukonsertissa. Tilaisuudessa  päätetään myös 18 000 euron palkintorahan jakamisesta kahden kilpailukategorian ja niissä esitettävien teosten kesken. Konsertin johtaa  kapellimestari Nick Davies.

Markku Johanssonin nimeä kantava sävellys- ja sovituskilpailu on osa Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Sen tuomaristoon kuuluvat Hans Ek (SWE), Markku Johansson, Jaakko Kuusisto ja Antti Rissanen. Aikaisemmat  tiedotteet löytyvät täältä.

 

Vantaan Viihdeorkesteri on Suomen pitkäikäisin täysimittaisella sinfoniaorkesterikokoonpanolla esiintyvä viihdeorkesteri. Sen soittajat ovat rockin, klassisen musiikin ja jazzin huippuosaajia. Orkesterin ylikapellimestari Nick Davies on johtanut lukuisia nimekkäitä sinfoniaorkestereita eri puolilla maailmaa.  

 

Takaisin
Translate »