Lämminhenkinen ”Grand Finale” Granissa

Kuvat: Martti Koljonen

09.03.2020 08:47


Johanna ja Mikko Iivanainen

Åken 8. Jazzfestivaalit päättyivät perinteiseen tapaan 8.3. upeaan kirkkokonserttiin kauniissa Kauniaisten kirkossa. Åke Grandell oli suuri laulelmamusiikin ystävä, jonka kynästä syntyi tekstejä myös kantaatteihin ja messuihin. ”Laulelman lähtökohta ja ydin ovat sen sanat. Melodian tehtävänä on tukea ja täydentää sanoitusta”. Johanna ja Mikko Iivanainen olivat erinomainen valinta vaalimaan ”Radiolegendan” perintöä.

Johanna Iivanainen on kuulunut jo pitkään suuren yleisön suosikkeihin. Erikoisesti hänet tunnetaan herkän pehmeiden ja intiimien laulujen esittäjänä. Aviopari Johanna ja Mikko kulkivat Kauniaisissa todellisen rakkautta ja lämpöä henkivän matkan suomalaiseen mielenmaisemaan:

– Tehtiin sorean koreasti soiva pilli ja soitettiin sitä illansuussa, karjankellojen kilkattaessa ja lammenlaineiden loiskiessa – Kuljettiin Toivo Kärjen sävelten matkassa hiljaista kylätietä, jolla ei kuulunut enää askelten iloinen kaiku eikä kaihoisa laulu….

Varsinaista jazziakaan ei unohdettu, mukana oli muun muassa herkkää Miles Daviesta, Blue in Green ja Errol Garnerin Misty.  Yksi Ella Fitzgeraldin bravuureista Deed I Do on yleensä suurten orkesterien kappale, mutta svengasi hienosti myös Johannan ja Mikon loistavana tulkinta.

Tärkeintä oli kuitenkin, että yleisö sai sen mitä oli tullut kuuntelemaan; Johannan lämpöisen herttaista laulua ja Mikon taitavaa kitaran soitantaa.  Harras ekumeeninen tunnelma oli lähes käsinkosketeltavan herkkää. Naisten Päivää viettämään tullut noin 70 hengen yleisö lähti varmasti tyytyväisenä koteihinsa.

Åken 8. Jazzfestivaali 8.3. Kauniaisten kirkko

Johanna Iivanainen, laulu ja Mikko Iivanainen, kitara

Ohjelma: 
1. Blue In Green 2. Takes My Breath Away 3. My Romance 4. Deed I Do 5. Azure 6. Misty 7. Child Is Born 8. Blessings 9. Joki Palaa 10. Hiljainen Kylätie 11/12. Soittajapaimen/ Itkevä Huilu 13. Hallelujah ja 14. May God Hold You sekä Encore: When Morning Comes/Them There Eyes.

Takaisin
Translate »