Raatihuoneella rytmikäs brunssi

Kuvat: Osku Rajala

28.01.2019 14:46


Riitta Paakki Trio

Sokos Hotel Koljonvirrassa hyvin nukutun yön jälkeen oli hienoa syödä aamupalalla savumuikkuja ja piirakoita, siis jotain persoonallista evästä normaalien hotelliaamiaisten sijaan. Mutta tietty se kostautui, sillä Iisalmi Jazzin lauantaipäivän ensimmäinen konsertti oli Koko Jazz Club Iisalmen omassa kotikolossa eli ravintola Raatihuoneessa alkoi jo kello 11.00

Riitta Paakki

Kyseessä oli brunssikonsertti, jossa musisoivat Riitta Paakki piano, Johnny Åman basso ja Aleksi Heinola rummut parin tunnin ajan puolenpäivän kahtapuolen. Musiikkinautinto oli hyvää ja maukasta, mutta brunssin herkkupöydällinen ei vielä maistunut hyvän ja tukevan aamiaisen jälkeen. Valitettavasti. 

Riitta Paakin trio soitti mukavia stankkuja ja muuta kevyen viihteellistä jazzia. Ja se oli oivaa kuunneltavaa ”palan painikkeena”. Paakki flyygelin ääressä osoitti jälleen kerran upean osaamisensa. Hänen kosketuksensa koskettimilla oli ihastuttavan hienoa ja pehmeää, mutta oikealla tavalla käskyttävää. Hänen juoksutuksensa ja irtiottonsa olivat makeita kuin paraskin marenki brunssin jälkiruoassa. 

Basisti Jonny Åhman (s. 1986), pietarsaaren koulukunnan kasvatteja, oli yhtäläisen väkevä basson varressa kuin miltä näytti miehiseltä olemukseltaankin. Hän on asunut Malmössa jo 13 vuotta, jossa nykyisin työkseen opettaa soittoa. Hän on kuitenkin ollut kuitenkin mukana monien maailman huippusoittajien kokoonpanoissa ja levytyksissä. Hän onkin tätä nykyä yksi kysytyimminstä basisteista Ruotsissa. Ja todella maukkaalta hänen paksukielten käsittely kuullostikin. 

Vaasalaislähtöinen rumpali Aleksi Heinola (s. 1993) edustaa maamme nuorempaa polvea, mutta hänen soitossaan kuuluu vahvana jazzin perinnetietoisuus ja selkeä groove. Niinpä hän ”mättikin” kalvojaan hyvin jouhevasti ja maukkaasti kulkien olipa kyseessä rivakampi rytmittely tai hidas balladi. Paikkapaikoin iskut olivat ehkä aavistuksen verran liian tuhteja, mutta eivät ne kokonaisuutta häirinneet. Heinola opiskelee tällä hetkellä Sibiksessä.  

Trion ohjelmisto liikkui normaalin triokierron mukaisesti sooloina soittajalta toisella. Se loi lisänostalgiaa vanhan Raatihuoneen miljööhön. 

Maukkaan brunssipöydän hinta oli asiallinen 22 euroa, mutta kuten sanottua se jäi katseluasteelle. Aikataulullisista syistä jouduimme myös valitettavasti poistumaan kesken konsertin… lähtömusiikkina Love For Sale, jossa Paakki veti todella makoisan soolon. Sen myötä oli mukava poistua pirpakkaan pakkassäähän. 

Takaisin
Translate »