April Jazz järjestetään sittenkin 22.-25.4. April Jazz Subgrooves-nimellä toteutettavilla striimausfestareilla

Kuvat:

16.04.2020 17:30


Timo Lassy, Teppo Mäkynen (© Matti Korhonen)

Jo perutuksi ilmoitettu 34. April Jazz järjestetään 22.-25.4. livestriimattuna. April Jazz Subgrooves-nimellä toteutettavilla striimausfestareilla on yhteensä kahdeksan eri esiintyjää, kaksi joka ilta. Keikat lähetetään Helsingin G Livelabista ja ne näkyvät Keikalla.fi alustalla. April Jazz lienee ensimmäisiä merkittäviä festivaaleja maailmassa, joka järjestetään alkuperäisessä aikataulussa, mutta striimaustekniikalla.

– Festareiden peruminen vallitsevan tilanteen takia harmitti ja mielessä alkoi heti pyöriä ajatus jotenkin striimattuna toteutettavasta festarimallista. Kun ajatus oli saatu mietittyä riittävän valmiiksi, alkoi mittava suunnittelu, soittelu ja asioiden sovittaminen. Aikaa ei paljoa ollut, rajoitteita sitäkin enemmän, joten teimme töitä lähes kellon ympäri, jotta kaikki saatiin järjestymään tekniikasta artisteihin, kertoo April Jazzin festivaalijohtaja Matti Lappalainen.

Superposition Pori Jazzissa 2019 (© Olli Sulin)

Nyt julkaistaan seitsemän esiintyjää ja viimeinen, kahdeksas esiintyjä paljastetaan ensi viikolla.  Artisteina on mielenkiintoinen kattaus kotimaisen jazzin kärkeä ja uudempia nimiä. Saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen julkaisivat ensimmäisen yhteisen levynsä viime vuonna ja tuovat nyt April Jazzin lavalle tinkimättömän osaamisensa ja kokemuksensa. Rumpali Olavi Louhivuoren kokoama Superposition on juuri julkaissut ensimmäisen levynsä. Laulaja Kadi Vijan johtaman Key Projectin esikoislevy ilmestyy loppukeväästä ja pianisti Kari Ikosen sooloalbumi elokuussa. Lyömäsoittaja Tatu Rönkkö luo soolokonsertissaan ennen kuulematonta musiikkia soittamalla muun muassa muovisia kierrätyspulloja.

Ohjelman rungossa on käytetty niin monta originaalifestivaaliartistia kuin näissä olosuhteissa oli mahdollista saada onnistumaan. Lisäksi kaikki viranomaismääräykset on huomioitu, joten mm. kokoonpanot pidetään pieninä, mutta samalla erittäin tasokkaina.

– Monesti soolot ja duot ovat haastavia buukattavia festivaaleille, mutta nyt pandemian aiheuttamat määräykset antavat niille ansaittua tilaa. Olen tästä innoissani, sillä nämä pienimmät kokoonpanot tuovat juuri sitä intiimiä fiilistä ja vaaran tuntua mikä tekee jazzista niin mielenkiintoisen, jatkaa Matti Lappalainen.

Kadi Vija Key Project Café Jazzissa Pori Jazzissa (© Olli Sulin)

April Jazz Subgrooves: ei ihan perusstriimausta. 

April Jazzin Subgrooves-konsertit lähetetään G Livelab Helsingistä suorina livestream-lähetyksinä Keikalla.fi-sivustolla. Konsertteja on neljänä iltana, kunakin kaksi livekonserttia. Liput lähetyksiin maksavat joko 9,90€ / ilta (kaksi artistia) tai koko April Jazz Subgrooves (neljä iltaa ja yhteensä kahdeksan artistia) hintaan 29,90€. Kaikki keikat ovat lisäksi katsottavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan, joten lippuja voi ostaa myös menneisiin konsertteihin. Liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi.

– Uskon, että myös koronan jälkeisessä maailmassa striimaus tulee olemaan osa festareiden toimintaa. Haluamme olla tässä edelläkävijöitä ja siksi olemme halunneet jo nyt miettiä tätä hieman pidemmälle. Saamme kolmella staattisella ja yhdellä liikkuvalla kameralla välitettyä live-esityksen tunnelman upeasti kotikatsomoihin. Koska striimaus näkyy kaikkialla maailmassa, olemme kutsuneet suuren määrän kansainvälisiä promoottoreita ja mediaa seuraamaan konsertteja. Hekin voivat nyt, vähäpäästöisesti, seurata suomalaista huippujazzia laadukkaasti ja aitiopaikalta, toteaa Lappalainen.

Konserttien väliajat täyttyvät omasta ohjelmasta, jossa haastatellaan artisteja, keskustellaan musiikista ja mietitään mm. sitä, miten pandemia vaikuttaa luovuuteen. Livehaastattelut hoitaa striimausfestareiden juontaja Njassa ja ne toteutetaan englanniksi.

– Olen erittäin kiitollinen koko meidän omalle tiimille, mukaan lähteneille artisteille sekä yhteistyökumppaneillemme Keikalla.fi, Muusikkojen liitto, Espoon kaupunki ja G Livelab, että homma saadaan toteutettua, lopettaa Lappalainen.

April Jazz Subgrooves -striimauksen lipputulot ohjataan tapahtuman artistituotantoon. Katsojien on mahdollista tukea artisteja myös lisämaksulla lipun oston yhteydessä. Lippupisteen verkkokaupassa voi valita Maksa enemmän -lipun, jonka avulla tuetaan suuremmalla summalla sekä esiintyjiä että Keikalla.fi -alustan kuluja.

 

Keskiviikko 22.4.
18.00 Verneri Pohjola & Mika Kallio: Eläimen kuva
20.00 Kadi Vija Key Project

Torstai 23.4.
18.00 Maja Mannila
20.00 Timo Lassy & Teppo Mäkynen

Perjantai 24.4.
18.00 Tatu Rönkkö: Muovipullomusiikkia
20.00 Superposition

Lauantai 25.4.
18.00 Yllätysesiintyjä! – Julkaistaan ensi viikolla
20.00 Kari Ikonen Solo

Liput: www.lippu.fi
Yhden illan lippu (2 esiintyjää) alk. 9,90€ + toimitusmaksu alk. 1€.
April Jazz Subgrooves -passi (4 iltaa, 8 esiintyjää), alk. 29,90€ + toimitusmaksu alk. 1€.

Takaisin
Translate »